De prin lume adunate

#biografie #jurnal #romane #literatura #carti #ce citim saptamana asta

Ce citim saptamana asta: Viata cu sora mea Madonna

Luna august a adus in librarii cateva titluri noi cu care va puteti delecta pe final de vacanta.  Fie ca alegi jurnale, biografii sau fictiune, oferta este variata. Mai jos noi va propunem cinci titluri care ne-au facut cu ochiul si pe care vi le recomandam si voua.

Lectura placuta!

Viata cu sora mea Madonna

Madonna este prezenta sub toate chipurile si mastile ei in aceste pagini: de la "fetita tatii" de altadata pana la doamna casatorita cu Guy Ritchie, trecand prin numeroase ipostaze intermediare: baterista punk, Boy Toy , Material Girl , doamna Sean Penn, iubita lui Warren Beatty, mama afectuoasa, adepta cultului Kabbala . Fratele ei stie mai bine ca oricine ce se ascunde in spatele fiecarui chip stralucitor pe care Madonna si l-a construit cu truda.

christopher ciccone a trait 47 de ani in preajma celei mai celebre femei a vremurilor noastre. A crescut alaturi de Madonna si ceilalti patru frati ai lor, a fost apoi dansatorul ei de fundal, asistentul personal, costumierul, decoratorul, regizorul artistic si managerul ei de turneu. O cunoaste perfect, iar confesiunile sale le-a scris ca forma de psihoterapie, de catharsis. Cartea se gaseste la Editura Humanitas, la pretul de 33 de lei.

Jurnal 2003 - 2009 de Oana Pellea

Uneori, editorii publica un autor "fara nume" pentru ca au incredere in calitatile cartii lui. Sau invers, publica o carte proasta doar pentru ca autorul „are nume“. Insa visul oricarui editor este sa aiba, simultan, o carte buna si un nume de autor cunoscut. Jurnalul actritei Oana Pellea, descoperit si prezentat acum cititorilor de criticul literar Ioana Parvulescu, este un astfel de vis. Cartea se gaseste la Editura Humanitas, la pretul de 28 de lei.

Prin Tara Simturilor. Poveste erotica de Nedjma

Cartea este o calatorie initiatica in tara simturilor, dorintelor si a tabuurilor spulberate. Este o poveste orientala care depaseste limitele si interdictiile. Frumoasa Leila este casatorita din voia parintilor cu un barbat neindemanatic, care nu reuseste sa faca fata primei nopti si sa o dezvirgineze pe tanara lui sotie. Se starneste o drama de proportii, Leila este acuzata ca nu ar fi virgina si este alungata. Apare Zobida care sustine ca de fapt, Leila este legata (exista obiceiul ca himenul fetitelor sa fie legat prin vraja, astfel incat ele sa nu-si piarda virginitatea inainte de casatorie).

Ii propune Leilei sa mearga impreuna sa o gaseasca pe femeia care a legat-o in copilarie si sa-i ceara dezlegarea vrajii. Calatoria pe care Zobida o propune Leilei are drept scop emanciparea fetei, care nu este inca pregatita sa accepte faptul ca in spatele prejudecatilor ei sta de fapt o educatie represiva, menita sa tina o femeie inchisa intr-un jug al familiei. Cartea se gaseste la Editura Trei, la pretul de 29 de lei.

Din varful degetelor de Sarah Waters

Din varful degetelor face parte din seria romanelor gay in care autoarea reia teme clasice ale romanului victorian englez. Sue Trinder este o orfana crescuta in cel mai rau famat cartier al Londrei.

Cand Domnu, un escroc prieten de-al casei, ii face o propunere avantajoasa, Sue hotaraste sa confirme asteptarile celor care au ocrotit-o: nu trebuie decat sa castige increderea unei domnisoare naive dintr-un conac de la tara si sa il ajute pe Domnu s-o cucereasca si sa puna mana pe averea ei. Dar dupa ce Sue ajunge sa o cunoasca pe victima inselaciunii planuite, evenimentele iau o turnura neasteptata.

Din varful degetelor a fost desemnata cartea anului 2003 in Marea Britanie. Cartea se gaseste la Editura Polirom, la pretul de 40 de lei.

Jurnalul Diavolului

Caderea in pacat a lui Adam si a Evei, aparitia tiparului, epidemiile, industrializarea,  tiparul, cele doua razboaie mondiale, terorismul, fast-food-ul, aparitia Internetului, marile scandaluri sexuale din istorie, viata trepidanta a Hollywood-ului, consumerismul si corporatismul, toate demonstreaza un singur lucru: "piata lui Dumnezeu este in cadere libera".

Nicicand Diavolul nu a fost atat de sincer, de haios si de uman... un Diavol monden, care participa la toate evenimentele glamour ale lumii si mentine legaturi cu cele mai influente personaje din lumea interlopa a istoriei, un Diavol familist, confruntat cu mici drame conjugale, dar si un Diavol carierist, preocupat sa-si creasca cota in dauna marelui sau inamic, Dumnezeu. Toate acestea le veti savura in aceasta carte. Jurnalul diavolului se gaseste la Editura Art, la pretul de 36,9 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea