De prin lume adunate

#biografie #carte #literatura #lectura #ce citim saptamana asta

Ce citim saptamana asta: Opere interzise

Romane interzise, biografii controversate si aparitii de ultima ora, sunt cateva dintre recomandarile din aceasta saptamana pentru o lectura captivanta.

Moartea lui Bunny Munro de Nick Cave

Moartea lui Bunny Munro de Nick Cave este romanul momentului in intreaga lume. Cartea este al doilea roman al lui Nick Cave si a fost lansata in septembrie 2009. Bunny Munro, un comis-voiajor de produse cosmetice, obsedat de sex si fascinat de pantalonii scurti aurii ai lui Kylie Minogue, incearca sa faca fata unei realitati in destramare.

Dupa sinuciderea sotiei sale, eroul romanului isi ia fiul, un baietas care il idolatrizeaza, pornind impreuna cu el pe traseul sau comercial si, in acelasi timp, erotic, intr-o goana nebuneasca spre neant. Spectrul sotiei sale si imaginea unui diavol ce bantuie orasul il insotesc pe Bunny in calatoria sa tot mai bizara. Atmosfera fantastica, ironia si umorul negru, omniprezente in roman, fac din Moartea lui Bunny Munro o lectura captivanta si incitanta, ce poarta marca specifica a lui Nick Cave. Cartea se gaseste la Editura Polirom, la pretul de 24 de lei.

Baietii de pe strada noastra de Naghib Mahfuz

Romanul lui Naghib Mahfuz a fost interzis in tarile arabe timp de 50 de ani. Baietii de pe strada noastra este unul dintre cele mai cunoscute romane ale lui Naghib Mahfuz, a fost interzis in mai toate tarile arabe sub acuzatia de blasfemie.

In spatele personajelor si al intamplarilor narate se intrevede o parabola ce reuneste teme si motive atit din Coran, cat si din Vechiul si Noul Testament, precum si referiri la regimurile politice opresive ale Egiptului. Cartea se gaseste la Editura Polirom, la pretul de 35 de lei.

 

Labyrinth.com de Eugen Ovidiu Chirovici    

Labyrint.com este un roman surprinzator si plin de neprevazut, despre Tarot, ocultism, influenta astrala, ambientat in zilele noastre, cu un protagonist parca scos din tragediile antice. Stii cine esti. Ai in jurul tau o multime de lucruri care iti improspateaza mereu memoria: nume, obiecte familiare, drumuri pe care pleci si vii, fotografii, rude si prieteni.

Sunt melodii care iti aduc aminte de fata pe care ai insotit-o la balul de absolvire a liceului sau de petrecerea la care, poate, ti-ai cunoscut perechea. Cartea se gaseste la Editura Rao, la pretul de 45 de lei.

Yakuza Moon - Memoriile unei fiice de gangster de Shoko Tendo

Shoko Tendo, fiica unui sef yakuza, a crescut in Japonia anilor '70-'80, ducand o viata incendiara care o plasa cel mai adesea dincolo de limita legii. Ca urmare a unui joc gresit, tatal lui Shoko da faliment si ajunge inglodat in datorii. Fiica lui aluneca pe calea delincventei juvenile, consuma peroxid si are un comportament agresiv . Face inchisoare.

Dupa ce este eliberata, incepe sa-si administreze cel mai tare drog din Japonia, SHABU, o combinatie injectabila intre metamfetamine si heroina, cu efecte de exacerbare a sexualitatii. Se casatoreste in final, dar apoi divorteaza pentru a se dedica meseriei de dama de companie, un job destul de onorabil in Japonia si care aduce multi bani. Aceasta carte este o autobiografie si, prin autenticitatea ei, un fenomen cultural. Cartea se gaseste la Editura Pandora-M, la pretul de 39 de lei.

Michael Jackson - Magie si nebunie - 1958-2009 de J.Randy Taraborrelli

Despre cel care a fost regele muzicii pop s-au spus si s-au scris atat de multe, incat a devenit aproape imposibil sa separi omul de mitul creat in jurul sau. Aceasta biografie reprezinta rezultatul a peste treizeci de ani de cercetari si a sute de interviuri acordate in exclusivitate atat de artist , cat si de persoane din anturajul sau.

Aceasta carte include marturii din culisele multora dintre scandalurile mediatice tesute, de-a lungul anilor, in jurul figurii megastarului: copilaria controversata, bataliile juridice si comerciale, casatoriile sale, cu Lisa Marie Presley si cu Debbie Rowe, operatiile estetice sau dependenta de medicamente. Biografie include si doua capitole scrise de autor dupa moartea artistului. Cartea se gaseste la Editura Litera International, la pretul de 15 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea