De prin lume adunate

#lectura #roman #carte #paulo coelho #cecitim saptamana asta

Ce citim saptamana asta: O noua carte semnata Paulo Coelho

Duci lipsa de bani si cauti o solutie ingenioasa de a-i procura ? Vrei sa afli mai multe despre perioada comunista cu niste personaje care inca mai traiesc sau vrei sa visezi la povesti de dragoste nemuritoare? Nimic mai simplu. Recomandarile noastre de lectura pentru aceasta saptamana iti vor satisface poftele.

Invingatorul este intotdeauna singur de Paulo Coelho

Invingatorul este intotdeauna singur este o parabola a superficialitatii, lacomiei si cultului celebritatii, un crud portret al lumii de azi. Romanul are in prim-plan lumea stralucitoare care graviteaza in jurul fastuosului festival de la Cannes. Cartea se aseamana unui scenariu de film, cu Igor Malev, un om de afaceri rus, si Ewa, fosta lui sotie, in rolurile principale.

Iubirea pentru Ewa este una mistuitoare, astfel ca Igor este dispus sa faca orice sacrificiu pentru a o recastiga. In numele acestei iubiri devastatoare, care distruge totul in jur, Igor se dezintegreaza inclusiv el insusi. Cartea se gaseste la editura Humanitas, la pretul de 39 de lei.

Istoria romantata a unui safari de Daniela Zeca

Istoria romantata a unui safari este o parabola a vanatorii intr-o lume globala a competitiei. O tanara europeana si un musulman sunnit din Magreb se indragostesc fulgerator si compun o intensa, dar scurta poveste de dragoste, pe fundalul saturat al unei lumi in transformare. Darrielle si Mehria sunt doi oameni puternici care se cauta unul pe celalalt, dar fiecare greseste directia de mers.

Barbatul din cuplu traieste in utopia unei lumi agitate, dominate de tehnologie si de progres, pe cand femeia are nostalgia oazelor cu palmieri, in care timpul sta pe loc. Departe de a fi o idila, romanul, cu accente ironice si parodice, este vizual ca un film si incitant ca orice poveste de viata spusa cu naturalete, dar si cu febra indragostitului. Cartea se gaseste la editura Polirom, la pretul de 27 de lei.

Seducatoarea din Florenta de Salman Rushdie

Salman Rushdie este autorul Versetelor satanice, roman care i-a adus premiul Whitbread, o nominalizare la premiul Booker si o condamnare la moarte a carei amenintare inca mai staruie asupra scriitorului. Seducatoarea din Florenta este o elegie inchinata frumusetii si o meditatie asupra naturii si a modului in care functioneaza puterea.

Cartea are in centru figura misterioasa si seducatoare a unei femei, printesa, vrajitoare si sclava, visul de dragoste al oricarui barbat. Povestea imbina epoci istorice si spatii culturale diametral opuse, din Florenta in India. Cartea se gaseste la editura Polirom, la pretul de 45 de lei.

Confesiunile unui cafegiu de gheorghe florescu

Gheorghe Florescu a invatat mestesugul pregatirii cafelei de la Avedis Carabelaian, unul dintre celebrii cafegii armeni care mai existau in Bucuresti la sfarsitul anilor '60. Devine el insusi cafegiu si totodata sef al magazinului de cafea si delicatese din str. Hristo Botev 10, unde avea clienti mari literati, actori sau medici bucuresteni, dar si personaje importante din Securitate si Militie ori alti privilegiati ai regimului.

Gheorghe Florescu povesteste despre dedesubturile "comertului socialist", comert aflat in mainile Securitatii. Mica istorie se intersecteaza cu istoria cea mare, imbibate de atmosfera Romaniei anilor '60-'80, cu descrieri amanuntite ale strazilor bucurestene de altadata, cu povesti adevarate si personaje pitoresti, multe inca in viata, multe bine cunoscute. Cartea se gaseste la editura Humanitas, la pretul de 49 de lei.

Sufocare de Chuck Palahniuk

Victor Mancini, personajul principal al romanului Sufocare, este un fost student la Medicina care, pentru a-si putea tine in spital mama bolnava de Alzheimer, recurge la un truc extrem de ingenios: simuleaza ca se ineaca in restaurante de lux. Simtindu-se responsabili pentru viata sa, "salvatorii" ii trimit cecuri.

Obsedat sexual, incercand sa-si trateze adictia, suflet torturat care nu si-a cunoscut niciodata tatal, Victor Mancini descopera cu uimire ca ar putea avea descendenta divina. Sufocare a fost ecranizat de Clark Gregg si a obtinut Marele Premiu al Festivalului de Film de la Sundance 2008. Cartea se gaseste la editura Polirom, la pretul de 25 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea