De prin lume adunate

#carte #lectura #ce citim saptamana asta #literatura #roman

Ce citim saptamana asta: Niste raspunsuri

In aceasta saptamana, in cadrul targului de carte Gaudeamus, Mihaela Radulescu issi va lansa cea de-a doua carte, Niste Raspunsuri . Chiar daca a aparut doar de cateva saptamani, cartea vedetei este deja pe lista celor mai vandute carti ale anului.
Ghidul Optimistului. Ghidul Pesimistului
Pentru fiecare lucrare stiintifica pe tema fericirii, exista mai mult de o suta scrise despre depresie. Ghidul Optimistului este o lucrare menita sa demonstreze ca acesti mineri cu mutre acre ale disperarii sapa de atata vreme intr-un loc gresit. Daca ar sti unde sa sape, minerii acestia ar descoperi ca exact sub bocancii lor vechi si murdari se afla o mina fara fund, plina-ochi de filoane si pepite scanteietoare, care celebreaza viata.
O celebreaza, nu o denigreaza. Ca raspuns al acestei carti vine si Ghidul Pesimistului, care vrea sa demonstreze ca viata nu-i deloc atat de al naibii de minunata pe cat ar vrea amicii optimisti sa ne convinga ca este. Cartea se gaseste la Editura Nemira , la pretul de 49,90 de lei.
Gargui
Naratorul din Gargui este un barbat contemporan, cinic, frumos din punct de vedere fizic si foarte dotat din punct de vedere sexual, care se complace in vidul moral al vietii moderne. In debutul naratiunii el se prabuseste cu masina intr-o prapastie si sufera arsuri oribile pe cea mai mare parte a corpului. In timp ce este internat in pavilionul de arsi, suportand torturi de iad, nu face decat sa astepte ziua in care va parasi spitalul pentru a pune in practica o sinucidere minutios planuita.
O sculptorita de garguie, Marianne Engel, apare in dreptul patului de spital si spune ca ei doi fusesera indragostiti. In relatarea ei, ea era calugarita si scrib la faimoasa manastire Engelthal, iar el, un mercenar grav ranit, adus la manastire si dat ei in grija sa-l vindece. Pe masura ce Marianne ii istoriseste aceasta poveste, in stilul Seherezadei, relatandu-i in acelasi timp povesti fascinate de iubiri nemuritoare din Japonia, Islanda, Italia si Anglia, el se simte din nou insufletit de viata si finalmente, de iubire. Cartea se gaseste la Editura ALL , la pretul de 29,90 de lei.
Casa lui Dostoievski
Un tanar scriitor isi imparte viata intre bautura, flirturi si prietenii cu personaje colorate ale boemei literare. Indragostit de frumoasa Teresa, o intalneste din nou in anii '60, la Paris, unde cei doi traiesc o pasiune clandestina. Din Europa ajunge la Havana, intr-o Cuba revolutionara, unde regimul Castro infiereaza intelectualii ca burghezi contrarevolutionari, iar scriitorii sunt obligati sa-si faca autocritica. Se intoarce definitiv in Chile, chiar in momentul instaurarii dictaturii lui Augusto Pinochet. Epoca Allende se sfarsise, iar universul sau nu va mai fi niciodata la fel. Cartea se gaseste la Editura Art, la pretul de 28,95 lei.
Niste raspunsuri
Niste raspunsuri, de Mihaela Radulescu, este una dintre cele mai asteptate carti ale momentului si a devenit deja bestseller in Romania. Spre deosebire de cartea de debut, volumul Niste raspunsuri imbina fictiunea cu publicistica. In acest volum vei gasi articole din Elle, revista in care Mihaela Radulescu semneaza o rubrica de cinci ani si cateva texte care au aparut in rubrica "De pus pe gand" din Jurnalul National.
"Placerea mea cea mai mare cind calatoream cu trenul, si am facut naveta niste ani de zile pe ruta Piatra Neamt-Bucuresti, era sa suflu pe geam pina se abureste si sa-mi desenez barbatul pe care-l voi iubi, casa in care vom locui, aripile cu care voi zbura... Emotia mea cea mai profunda azi e sa simt ca traiesc secvente din geamul aburit pe care degetul desena dorinte, nestiind ca pune intrebari", spune Mihaela Radulescu.
Respiratia
Pe coasta salbatica si pustie a Australiei de Vest, tanarul Bruce Pike, zis Pikelet, isi face initierea in lumile periculoase ale surfingului, relatiilor umane si sexului. Sub tutela noului sau guru, Sando, un veteran in ale surfingului, el isi testeaza viata si propriile limite in "lumea extremelor". Cartea este un document sfasietor despre masculinitate, despre risc si dorinta tinerilor de a forta granitelele imposibilului. Romanul a fost distins in acest an cu mai multe premii si a fost listat in The Economist printre cele mai bune carti ale anului 2008. Respiratia de Tim Winton se gaseste la editura Leda , la pretul de 36,90 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea