De prin lume adunate

#ce citim saptamana asta #lectura #carte #stieg larsson

Ce citim saptamana asta: Castelul din nori s-a sfaramat

Saptamana aceasta va propunem o carte a unuia dintre cei mai controversati autori ai epocii contemporane. Stieg Larsson este autorul trilogiei Millennium, o serie de romane cu o intriga extrem de complexa. Viata politica, coruptia, prostitutia sau traficul de influenta sunt temele centrale ale operei lui Stieg Larsson. Moartea sa neasteptata in urma unui infarct, la doar 50 de ani, a dat nastere unor semne de intrebare cu privire la decesul sau, mai ales ca scriitorul primise amenintari cu moartea.

Lectura placuta!

Castelul din nori s-a sfaramat de Stieg Larsson

Jurnalistul Stieg Larsson a scris mai multe eseuri cu caracter economic si reportaje despre razboaiele din Africa. A fost redactor-sef al revistei suedeze Expo, care in romanul de fata se regaseste sub numele simbolic de Millennium. A murit in 2004, inainte de a-si vedea publicat primul roman din seria Millennium, care ar fi trebuit sa aiba 10 volume.

Millennium este o serie captivanta, care combina elemente de roman de spionaj si carte politista, dar mai ales un thriller politic care se foloseste de mijloace narative pentru a dezvalui secrete de stat, detalii jurnalistice neortodoxe si o conspiratie ce a luat nastere chiar in sanul serviciilor secrete suedeze. Cartea Castelul din nori s-a sfaramat se gaseste la editura Trei, la pretul de 59 de lei.

Rime despre viata si moarte de Amos Oz

Intr-un Tel Aviv macinat de nesiguranta, un scriitor e invitat la un eveniment literar organizat cu prilejul aparitiei celui mai recent roman al sau. Plictisit de laudele sforaitoare pe care i le aduc gazda evenimentului si criticii, scriitorul da frau liber imaginatiei si ii transforma pe cei prezenti in sala in personaje ale unui roman improvizat, virtual, care se desfasoara in paralel cu realitatea imediata.

O chelnerita voluptuoasa, un adolescent timid cu aspiratii poetice, o femeie intre doua varste insetata de cultura, o tanara frumoasa, dar timida si lipsita de sarm, un functionar bolnav care a castigat la loterie, un barbat in varsta ramas fara slujba, care locuieste impreuna cu mama sa intr-o fosta spalatorie, un poet cazut in uitare, toti contribuie, cu povestile lor, la desavarsirea unei opere nescrise, al carei autor ajunge sa se intrebe, orgolios, daca nu cumva oamenii pe care ii intalneste la tot pasul nu traiesc decat pentru a-i servi drept sursa de inspiratie. Cartea se gaseste la editura Humanitas la pretul de 23 de lei.

Lucruri transparente de Vladimir Nabokov

Penultimul roman al lui Nabokov este dedicat puterii evocatoare a memoriei. "Lucrurile transparente" la care se refera titlul sunt oglinzi ale trecutului, mai mult decat ferestre spre acesta, caci ceea ce cauta eroul romanului, un tip nu prea rafinat din punct de vedere sentimental si nici un personaj foarte bun, este doar o iluzorie epifanie .

Centrata in jurul a patru calatorii, toate avand efecte dramatice, ale protagonistului din America sa natala in Elvetia, actiunea romanului, cu amestecul de intriga politista si un aparent interes pentru senzational cunoscute din alte carti ale lui Nabokov, este doar un pretext pentru o tesatura densa de aluzii literare si culturale, polemici deghizate si acrobatii lingvistice. Cartea se gaseste la editura Polirom la pretul de 28 lei.

Sway, ritmuri demonice de Lazar Zachary

Sway, Ritmuri Demonice este povestea grupului Rolling Stones, reconstruita literar. Desi cartea se inspira din realitate, ea este mai degraba o biografie fictionalizata, insotita de descrieri spectaculoase ale boemei atmosfere culturale din anii '60.

Muzica, dependenta de droguri, promiscuitate, nihilism, amoruri extreme si crime misterioase, toate acestea sunt coordonate ale unei atitudini rebele fata de o lume aflata in schimbare. Cartea se gaseste la editura Pandora-M la pretul de 29 lei.

Miss Perfumado si alte femei de Bedros Horasangian

Prin intermediul lui Kiki Iguazu sau al Giuliettei, prin mijlocirea lui Karin sau a Marisei, cu Isabelle, Carol, Noemi sau Natasa, strabatem lumea intreaga de la New York si Montreal, ajungem la Atena, Paris, Lisabona, Istanbul sau Madrid, trecem prin sufletele altora ca sa intram pentru o clipa si intr-al nostru.

Miss Perfumado ofera cateva povesti pline de intamplari mai mult sau mai putin vesele pentru a ne amagi prezentul. Cartea se gaseste la editura Leda la pretul de 40 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea