De prin lume adunate

#erotic #neagu djuvara #literatura #roman #ce citim saptamana asta

Ce citim saptamana asta: Amintiri si povesti mai deocheate

Povesti deocheate, de dragoste sau pline de mister, acestea sunt doar cateva dintre propunerile noastre pentru aceasta saptamana friguroasa de septembrie. Si daca vrei sa scapi cu bine din criza economica, noi propunem doamnelor un ghid de shopping pentru vremuri de restriste.

Lectura placuta!

Amintiri si povesti mai deocheate de Neagu Djuvara

Fiecare carte are o poveste a ei. Povestile oamenilor ies mai usor la lumina, povestile cartilor sunt doar arareori cunoscute. Si Povestile mai deocheate ale lui Neagu Djuvara au o poveste a lor. Intr-o buna zi, venit la editura sa discute sumarul unei viitoare carti despre boierimea romana, autorul a lasat si un manuscris pe a carui prima fila era scris (cu rosu!) pentru dupa moartea mea.

Imposibil de trecut peste o asemenea hotarare! Si totusi, cum sa le intarzii cititorilor bucuria de a se reintalni cu un povestitor atat de plin de har cum e Neagu Djuvara. Asa ca, dupa nu putine si nici usoare exercitii de persuadare, Neagu Djuvara s-a lasat induplecat si ne-a ingaduit sa adunam in volum cele patru povesti risipite intr-o revista.

Mai mult chiar, acum, daca tot aveau sa devina carte, povestile s-au imbogatit cu noi, spumoase si irezistibil istorisite intamplari. Cartea se gaseste la editura Humanitas, la pretul de 19 lei.

Labirintul de Panos Karnezis

Labirintul de Panos Karnezis spune povestea unei brigade-fantoma de ofiteri greci scapati din Razboiul Balcanic, aflati in Antalya. Sub comanda batranului general Nestor, dependent de opiu si de mitologie clasica, in brigada mocneste nebunia.

Maiorul Porfirio distribuie clandestin manifeste comuniste, parintele Simeon isi cauta vocatia pierduta, intrerupand linistea noptii cu versete citite la megafon, aviatorul Kimon ramane fidel clasei sale privilegiate, doctorul vorbeste in somn cu Louis Pasteur, bucatarul vinde scump viermii gasiti in mancare, iar un caporal isi pregateste dezertarea.  Cartea se gaseste la editura Curtea Veche , la pretul de 20 de lei.

Orb prin Gaza de Aldous Huxley

Romanul Orb prin Gaza surprinde intr-o maniera lucida criza spirituala a societatii londoneze dintre cele doua razboaie mondiale. Presarat cu numeroase detalii autobiografice, romanul urmareste evenimentele semnificative din viata lui Anthony Beavis, un intelectual din clasa de mijloc macinat de sentimentul inutilitatii propriei existente, si a cercului sau restrans de prieteni si pune in lumina cauzele si urmarile printr-un joc magistral al perspectivelor narative.

Naratiunea acopera o perioada de mai bine de treizeci de ani, moartea timpurie a mamei lui Anthony, sinuciderea prietenului, relatiile amoroase cu Mary Amberley si apoi cu fiica ei, Helen, participarea la revolutia din Mexic impreuna cu Mark Staithes si descrie eforturile protagonistului de a iesi din starea sa de inertie si de a da un sens propriei existente. Cartea se gaseste la editura Polirom, la pretul de 38 de lei.

La shopping si nu regret. Manual de stil pe timp de criza de Marjorie Hillis

Ignori greutatile sau ai curajul sa le infrunti? Toci o avere sau o lasi mostenire? Traiesti de la o leafa la alta sau dai iama in economii? Renunti sa iti cumperi masina sau margarina?

Dar, daca ai imaginatie si un plan de viata si nu iti bati capul sa uimesti omenirea peste noapte, te poti refugia oricand, oriunde, te poti hrani cu banane sau cu carne de urs, apoi te poti muta intr-un castel de inchiriat, dar niciodata sa nu iti numeri banii cu o fata trista. Cartea se gaseste la editura Nemira, la pretul de 16 lei.

 

Fericirea. Jurnalul unei pasiuni de Denis Robert

Fericirea. Jurnalul unei pasiuni de Denis Robert este un roman erotic despre supunere si dominatie . El este un scriitor de 39 de ani, aflat in asteptarea unor zile mai bune. Ea este cu zece ani mai tanara decat el si a studiat Artele. Amandoi sunt casatoriti si amandoi, in aceeasi masura, plictisiti. Rezultatul: pasiune la prima vedere si o dorinta care nu inceteaza sa creasca pe masura ce se implineste.

Drogati unul cu celalalt, nu isi doresc altceva decat doze din ce in ce mai puternice de erotism. Asa incepe fericirea. Ducand doua vieti, una oficiala, cealalta nu. Nu vorbesc prea mult, in schimb, isi iau notite. Insemnarile ei populeaza paginile din stanga ale acestui roman, iar ale lui, paginile din dreapta. Romanul ne propune o relatare torida, directa si lipsita de pudoare a relatiei dintre o femeie care se ofera intru totul si un barbat care nu-si refuza nicio fantasma. Cartea se gaseste la editura Trei, la pretul de 29 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea