De prin lume adunate

#audiobook #jeni acterian #roman #jurnal #dragoste #minciuni #monica lovinescu #virgil ierunca

Ce audiobook-uri citim II

Astazi revenim cu partea a doua a articolului despre cele  mai interesante audiobook-uri de prin librariile noastre.

Pentru ca este vara si cea mai mare dorinta a nostra este sa ne relaxam, cartile pot veni si ele in ajutorul nostru. Si ce este mai savuros si interesant in zilele calduroase, decat o poveste de dragoste…sau mai multe.

Si pentru ca farmecul povestii sa nu fie pierdut in totalitate, un audiobook , cu o voce suava si calda care sa ne plimbe prin toate peripetiile povestii, pare cea mai buna alegere.

Declaratie de iubire a la secolul XX


La editura Humanitas vei gasi la standul Multimedia cateva din cele mai interesante povesti de dragoste. Una dintre ele este si cea dintre si sotul sau, : “Declaratie de iubire”, de Gabriel Liiceanu .

Viata nu a fost niciodata simpla pentru cei doi literati dar iubirea lor puternica a fost de ajuns pentru a depasi momentele dure le vietii. Dragostea lor a fost factorul de protectie care i-a facut mai putin vulnerabili.

“Paginile acestei carti s-au nascut dintr-o idee simpla: fiecare om isi alcatuieste de-a lungul vietii un edificiu afectiv… Fara acest zid de fiinte iubite care ne inconjoara (indiferent ca ele sint sau nu sint in viata), noi nu am fi buni de nimic.

Ne-am destrama precum intr-o atmosfera in care frecarea este prea mare. Sau ne-am pierde, ne-am rataci pur si simplu in viata. Daca ura celorlalti - covirsitoare uneori -, invidia lor, mirsavia lor sint neputincioase este pentru ca exista citiva oameni pe care ii iubim pina la capat”
, caracteriza Gabriel Liiceanu atat cartea sa cat si sentimentele si trairile celor doi protagonisti.

Minciuni frumoase de-ale femeilor

Daca tot am ajuns pe teritoriul atat de delicat al relatiilor dintre femei si barbati si sentimentele care razbat de aici, este greu de trecut peste una dintre methenele femeilor: minciuna .

Daca subiectul ti se pare interesant si esti dornic sa auzi cum mint femeile, care sunt nascocirile lor cele mai fanteziste, atunci cartea Ludmilei Ulitkaia, “Minciunile femeilor”, este dovada clara ca femeile nu pot trai fara a minti. De la fetite la femei in toata firea, toata specia Evei minte cu nerusinare.   

“Femeile mint cum respira, spune Ludmila Ulitkaia. Drept e ca nu toate, numai cele care au darul fabulatiei. Minciunile lor sunt gogonate, unele sunt frumoase, rod al unei fantezii debordante, altele sunt urate, "schioape", ascund adevaruri crude. Cand mint, femeile povestesc istorii personale, caci minciuna traita si spusa cu lacrimi in ochi, ca sa induioseze, devine credibila pentru naivi.”
Asa isi caracterizeaza autoarea cartea si in versiune audio, cu vocea Mihaelei Radulescu, pare deja ca are succesul garantat.

Povesti cu o fata greu de multumit


Nu doar in secolul vitezei pe care il traim din plin, fetele au momete de criza, de anxietate si orice ai face nu te poti lipi de ele. Si in secolul trecut, “fitele” erau la mare pret, dar din si cu totul alte considerente decat acum, cand interesele citadine sunt legate mai mult de aspectul exterior.

“Jurnalul unei fete greu de multumit”
de este cartea ideala pentru o zi de vara, pe plaja sau la un loc umbros. Povestile si trairile sunt reale iar atmosfera secolului trecut este pregnanta si mai ca ai crede ca te afli in vechiul Bucuresti, la una din frumoasele cafenele din gradinile de vara.  

Fie ca alegi o carte serioasa si plina de emotie, precum cea a povestii de dragoste dntre Monica Lovinescu si Virgil Ierunca , fie ca vrei sa te imbeti cu minciunile “dulci-acrisoare” ale femeilor, sau vrei sa retraiesti ceva din farmecul apus al Micului Paris, cartile audio pe care le vei gasi la Humanitas, iti vor oferi o dupa-amiaza linistia si savuroasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea