De prin lume adunate

#unde iesim #casa satya #bucuresti #restaurant #restaurant vegetarian #ayurveda

Casa Satya – stil alternativ de viata

Liniste, relaxare si sentimentul ca te afli in vacanta pe terasa racoroasa a unui restaurant cu vedere la mare sunt ingredientele perfecte ale unui restaurant din mijlocul Bucurestiului. Casa Satya este un restaurant care imbina beneficiile alimentatiei ayurvedice cu binefacerile unui spa si este o experienta purificatoare si revitalizanta pentru trup si suflet. Restaurantul este singurul de acest gen din Bucuresti.

Auzisem de ceva vreme de acest restaurant, insa nu reusisem sa ii trec pragul. Restaurantul se afla intr-o cladire mare, frumoasa, de pe bulevardul Banu Manta. De cum am pasit in curtea mare si plina de verdeata, transformata intr-o terasa racoroasa, am simtit ca sunt intr-un spatiu special.

Casa Satya promoveaza un stil de viata bazat pe principiile ayurvedice. Ayurveda este cel mai vechi sistem de nutritie si sanatate cunoscut in lume si are o traditie de 5000 de ani in India. Ayurveda inseamna "stiinta vietii" si cuprinde principii benefice de alimentatie, exercitii fizice, relaxare si meditatie. Tot aceasta stiinta ne invata ca sanatatea si armonia vietii constituie calea spre inflorirea constiintei. In afara de restaurant, la Casa Satya vei mai beneficia si de serviciile unui spa cu sauna cu ozon, masaj ayurvedic, un bazin de relaxare Samadhi cu apa sarata.

atmosfera orientala relaxanta

Curtea restaurantului este transformata intr-o terasa racoroasa, improspatata de sistemul cu aburi de apa, spatioasa si plina de verdeata. Terasa are un aer oriental, cu muzica ambientala, peretii viu colorati, ornamente de gradina si mocheta verde pe jos, care imita iarba. Cand am fost eu la Casa Satya, inca se mai lucra la unul intre peretii terasei. Peretele rosu cu motive orientale intregea atmosfera de relaxare a locului. Spatiul destul de mare dintre mese te face sa simti in siguranta si in acelasi timp intr-un cadru intim.

Interiorul restaurantului, cu mese rotunde si canapele circulare, perne pufoase si diverse decoratiuni de factura orientala, in culori calde, te face sa te simti cu adevarat relaxat si departe de orice zgomot si probleme. In interior vei gasi si o mica terasa acoperita, incojurata de geamuri si plante, care pe timpul noptii este cu adevarat speciala. Cei de la Casa Satya se lauda ca lumina din interior este full spectrum, lumina similara celei a soarelui, iar aerul este ionizat.

Ingrediente bio

Casa Satya foloseste principiile ayurvedice si in prepararea mancarurilor. Astfel, mancarurile si bauturile sunt pregatite cu apa ionizata alcalina si se folosesc numai ingrediente naturale, bio-ecologice. De asemenea, la prepararea mancarurilor se foloseste faina integrala, zahar de trestie si sare de mare. Vasele sunt si ele spalate cu detergenti biodegradabili.

Ce mancam la Casa Satya

Meniul restaurantului pastreaza aceeasi linie si este format din mancaruri sanatoase, de sezon. O masa in stil ayurvedic este compusa, in aceasta ordine, dintr-un suc natural, care trebuie servit cu 20 de minute inainte de masa, apoi poti incerca desertul, care se serveste intotdeauna inaintea mesei, niciodata dupa, salatele si preparatele pe baza de cruditati sunt benefice la inceputul mesei, apoi urmeaza aparitivele si felurile principale de mancare. La sfarsitul mesei se va consuma un lassi, bautura traditionala indiana, sau un ceai cald, pentru a ajuta digestia.

Pentru inceputul mesei poti incerca unul dintre sucurile naturale, din mere, portocale, menta sau morcovi, shake-urile pe baza de lapte si alte combinatii de fructe. Tot la capitolul bauturi mai poti incerca si siropurile obtinute prin macerare la rece.

La desert, servit intotdeauna inaintea mesei, poti incerca clatitele bio cu ciocolata sau fructe, pere in sos caramel sau o felie din tortul Garbanzo, din naut, suc de portocale, vanilie din Bourbon, nuci, zahar din trestie si glazura de caise, pudra de roscove, carmadom si miere. In traditia ayurvedica, desertul este folosit pentru a contempla divinitatea, iar la Casa Satya vei descoperi acest lucru pe pielea ta.

La aperitive poti incerca rulourile cu vinete, hummus, avocado umplut, sau corabiute din castraveti cu busuioc si orez. Casa Satya se mandreste cu cateva salate delicioase, de sezon: tabbouleh, cu patrunjel, rosii, crupe de grau si dressing de lamaie, salata crocanta sau salata esentiala verde, cu siguranta iti vor face cu ochiul. La Casa Satya mai poti incerca si supele din legume si orez, platourile de legume, celebrul ratatouille sau couscous cu legume si mirodenii.

Chiar daca la Casa Satya se promoveaza un stil alimentar vegetarian, in meniu vei gasi si cateva feluri de peste oceanic. In meniu mai gasesti si preparate pe baza de orez si paste. La sfarsitul unei mese ayurveda este indicat sa bei un lassi, pentru echilibrarea digestiei. Aceasta bautura este traditionala din India si este preparata din iaurt, mirodenii si fructe. Eu am incercat unul cu menta, care a fost pur si simplu delicios si racoritor.

Cat costa o masa la Casa Satya

Preturile acestui restaurant sunt medii, iar preparatele simple nu depasesc 18 lei, cele mai scumpe fiind platourile de legume si preparatele pe baza de peste. Astfel pentru un suc sau un sirop vei scoate din portofel in jur de 7-10 lei, ciocolata calda Zotter este 15 lei, desertul in jur de 15 lei, aperitivele 14-16 lei, salatele 16-18 lei, supele 12 lei, iar pestele in jur de 40 de lei. Platourile de legume sunt in jur de 40 lei si sunt in mai multe combinatii, cu hummus, falafel si mirodenii.

Casa Satya propune si meniuri complete, care reflecta cantitatea si modul ideal de combinare al preparatelor in cadrul unei mese. Preturile pentru un astfel de meniu este intre 46 si 90 de lei.

Unde se afla restaurantul

Restaurantul Casa Satya se afla pe strada Banu Manta, la numarul 25, in apropiere de Primaria sectorului 1. Pentru rezervari sau alte detalii poti folosi numarul de telefon 0788.788.111. Restaurantul este deschis zilnic, de luni pana duminica, intre orele 12.00 - 23.00.

  •   2009-06-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Istoria democratizarii ciocolatei

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Unde poti inota cu delfinii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii