De prin lume adunate

#retete #carte de bucate #afrodisiace #bucatarie

Carti utile pentru bucataria ta

Mobila ta de bucatarie ar trebui sa contina si un raft dedicat cartilor de gastronomie. Prea adesea ne grabim sa pregatim ceva de mancare si pierdem din vedere detalii pretioase. Cand te-ai gandit ultima oara cate calorii contine preparatul facut? Cand ai fost surprins sa afli ca un anumit fel de mancare provine dintr-o zona rurala, montana, din Romania? Cand ai incercat o reteta noua, reusind sa-si diversifici meniul sau dieta? Cartile iti ofera informatii utile despre sanatate, istorie culinara, tehnici de preparare a mancarii si nu numai. Iata in continuare cateva astfel de carti pe care le poti avea in bucataria ta.


1 Bucataria romaneasca

 

Bucataria romaneasca este plina de savoare, fiecare zona a tarii avand specificul ei. Descopera cea mai buna si mai cunoscuta opera din domeniu, "Povestile bucatariei romanesti", dupa Radu Anton Roman . Colectia cuprinde mai multe volume, fiecare dedicata unei anumite regiuni a tarii, cu retete , povestiri si ilustratii inedite. O carte costa in jur de 10 lei.


2 Carte de retete in format digital


O carte digitala poate sa-ti puna la dispozitie oricand peste 2000 de retete, de la mancaruri simple la unee sofisticate. "Retete culinare pentru toate gusturile" este o carte electronica incluzand 2650 de retete. Avantajul unui astfel de produs il constituie in primul rand spatiul economisit. O carte electronica de acest tip costa in jur de 24 lei.


3 retete afrodisiace

 
Exista intotdeauna un moment in viata in care iti doresti sa-ti seduci partenerul cu o masa din preparate afrodisiace. O astfel de surpriza poate fi frumoasa, dar cu o floare nu se face primavara.

De ce nu ai introduce in stilul tau de viata astfel de mancaruri, cand si cand? "Bucuria indragostitilor - Retete afrodiziace: stiinta veche, gusturi noi" este un volum de gastronomie cu retete mediteraneene, indiene, vieneze, frantuzesti etc si informatii luate din bucatariile diverselor popoare, preocupate de acelasi subiect. Pretul unei carti este de 18 lei.


4 Mancarea sanatoasa


Orice biblioteca de bucatarie ar trebui sa includa cel putin o carte despre ce inseamna sa mananci sanatos. Este bine sa te familiarizezi cu anumite concepte si sa alegi metoda care ti se potriveste.

Poti opta, de exemplu, pentru "Ghidul caloriilor, carbohidratilor si colesterolului". Volumul ofera informatii clare si simple despre nutritie, continutul fiecarui aliment in ceea ce priveste proteinele, grasimile, fibrele, glucidele etc precum si despre beneficiile asupra sanatatii. O carte costa 45 lei.


5 Bucataria si media


Multi bucatari au ajuns vedete nationale sau internationale si au devenit personaje primite cu drag in casele oamenilor. Daca te pasioneaza emisiunile culinare, poti alege o carte de bucate realizata de un astfel de profesionist si vei putea sa inveti cu placere mai multe despre arta culinara. "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun" este unul dintre volumele aparute pe piata romaneasca, dedicate acestui bucatar.

Jamie Oliver ofera informatii despre cum sa faci retete simple si accesibile, dar cu un efect remarcabil, ce echipamente sunt necesare in bucataria, cum sa gatesti diverse tipuri de carne si alte sfaturi si ponturi. Cartea costa 88 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea