De prin lume adunate

#suspans #mister #thriller #actiune #roman #carte

Carti pentru inceput de septembrie

Pentru luna lui septembrie, de care ne mai despart cateva zile, editurile si librariile au intrat in febra pregatirilor de toamna si ne aduc cateva tituluri pe care sa le savuram in serile mai putin calduroase care vor urma.

Dulcele sarut al Daliei

Cartea lui James Ellroy, aparuta la editura Polirom, este una dintre cartile de succes ale momentului. Cartea a fost ecranizata in 2006 si i-a avut in rolurile principale pe Josh Hartnett si Scarlett Johansson.

Cartea este bazata pe un fapt real, o crima care a socat si fascinat intreaga America in 1947 si care a ramas nerezolvata pana in zilele noastre. Cartea impleteste intr-un mod armonios si incitant realitatea cu fictiunea, vrea sa ne ajute sa intelegem scurta si tumultoasa viata a celei care a fost Dalia Neagra, o tanara cu o viata misterioasa, violata, ucisa si taiata in doua.

Daca viata Daliei nu a cunoscut celebritatea, moartea sa o va scoate insa pe eternitatea din anonimat. Moartea sa a starnit numeroase controverse, pasiuni si a adus la iveala secrete nebanuite mintii umane.  
Cartea lui James Ellroy a aparut in 1987 si inca de la aparitie a avut parte de cronici favorabile:

“Un roman coplesitor despre prietenii profunde, despre povara iubirii si despre obsesia staruitoare si nemiloasa a personajelor pentru Dalia Neagra”, caracterizau cei de la Los Angeles Magazine, cartea despre misterioasa Dalila.

Si Alfred Hitchcock,  un maestru al misterului a fost impresionat de cartea lui Ellroy: “Ellroy reuseste extraordinar de bine sa pastreze echilibrul intre frumusete si agresivitate, intre onoare si coruptie, intre pasiune si loialitate, intre cunoastere si ignoranta. Avem de-a face cu o carte cu adevarat mare...”

Cartea o vei putea gasi in librarii la pretul de 34,95 lei.

Barbati care urasc femeile

Cea mai vanduta carte din Suedia isi face aparitia si in librariile de la noi. “Barbati care urasc femeile”, parte a trilogiei Millennium de Stieg Larsson , este o carte care a inregistrat vanzari mai mari decat Codul lui da Vinci sau Harry Potter.

Toti oamenii au secrete. Important este sa le afli! este mesajul jurnalistului suedez Stieg Larsson, mesaj pe care care vrea sa il transmita prin intermediul trilogiei Millennium, un document exploziv despre coruptie, jurnalism si lumea financiara.

Stieg Larsson a murit la varsta de 50 de ani, in urma unui atac cardiaca, declansat in mod neasteptat, imediat dupa ce a predat editorului sau seria Millennium, o trilogie ce insumeaza 1935 de pagini. Moartea sa a lasat multe semne de intrebare iar trilogia sa a adus in prim plan subiecte actuale si controversate, cu referire la personaje politice si economice: globalizare, santaje economice, coruptie, miscari fasciste, servicii secrete, trafic de carne vie , prostitutie, spionaj, politica si psihiatrie.

Millennium este un veritabil roman politist, un portret al societatii contemporane. Singurul care insa putea raspunde la toate intreabrile si misterele trilogiei este autorul, Stieg Larsson, dar care din pacate nu va putea niciodata sa impartasesca cu noi viziunea operei sale.

Cartea lui Stieg Larsson va avea parte si de ecranizare. Regizorul danez Niels Arden Oplev filmeaza deja iar premiera va avea premiera anul viitor.

Cartea a aparut la Editura Trei si o poti gasi in librarii la pretul de 49.90 lei.

Poveste despre dragoste si intuneric

Cea mai importanta carte a lui Amos Oz isi face aparitia si pe la noi, la editura Humanitas, in colectia „Raftul Denisei“.

Amos Oz, cel mai cunoscut romanier israelian contemporan, vine cu o carte captivanta despre viata sa. Cea mai importanta carte a lui Amos Oz,  ne poarta intr-o lume noua si incitanta: copilaria si adolescenta autorului in Ierusalimul anilor 50, in istoria unui popor si a unui pamant sacru.

Povestea unei vieti prinse intre doua lumi, lumea exterioara a unui Israel aflat la rascuce de drumuri, si lumea personala, a unei familii misterioase.

Poveste despre dragoste si intuneric a primit pana acum zece distinctii literare internationale, printre care Premiul France Culture in 2004 si Premiul Goethe in 2005, si a fost publicata in peste douazeci si cinci de tari.

In 2009 se preconizeza si ecranziarea acestei carti in regia lui Natalie Portman, care isi va face astfel debutul in cariera de regizor. Natalie Portman declara ca  “vrea sa ecranizeze povesti care sa rezoneze profund in sufletele spectatorilor.”

Cartea o vei gasi in librarii la pretul de 45 lei.

Speram ca aceste carti de vor ajuta sa treci peste nostalgia verii si sa intri increzator intr-un nou anotimp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea