De prin lume adunate

#carti #lectura #vacanta

Carti ieftine pentru vacanta de vara

Pentru vacanta de vara nu uita de lectura. In aceasta perioada, in librarii si pe site-urile editurilor vei gasi numeroase promotii atractive. Foarte multe titluri cautate se gasesc acum la preturi reduse chiar si cu 50%. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti bine ceea ce doresti sa citesti in aceasta vara.
 

Ragtime de E.L. Doctorow 

Cartea ne introduce in America inceputului de secol XX, unde ragtime-ul lui Scott Joplin stabileste ritmul, iar vitalitatea lui pasionata da tonul. Harry Houdini uimeste publicul cu eliberarile lui spectaculoase, in timp ce J.P.Morgan conduce lumea finantelor asemenea unui imparat roman.

Vietile acestor personaje reale se intrepatrund, intr-o poveste fascinanta, cu cele ale unui negustor ambulant evreu din Lower East Side, unui muzician negru din Harlem, si unui tanar rebel din clasa de mijloc, in acest roman clasic al lui E.L. Doctorow, un vibrant mozaic, in care timpul, locurile si oamenii isi pierd inocenta si dau nastere unei epoci in care e posibil orice si totul.

Cartea se gaseste la Editura Leda , la pretul de 10 lei.
 

Idolul Cicladelor de Julio Cortazar


Idolul Cicladelor este o carte de atmosfera, populata cu personaje periferice si solitare, traind intr-un mediu sufocat de angoasa. Incapabile sa comunice si sa-si alunge astfel singuratatea, ele ratacesc printr-o lume in care insolitul destrama pe neasteptate continuitatea aparenta a cotidianului, intr-o cautare nesfirsita si nostalgica a unei vieti autentice si plenare.

Cartea se gaseste la Editura Polirom, la pretul de 10 lei.
 

mistere venetiene de Kathryn Walker


Mistere venetiene este un roman despre dragoste, pierdere, mister si renastere. Actiunea se defasoara intr-o Venetie senzuala si urmareste tensiunea psihica si emotionala a unei femei neimplinite. Povestea se declanseaza in momentul in care Nel Everett, eroina romanului, coboara pe neasteptate din tren, parasindu-si sotul muzician, vedeta adulata si aclamata in concerte.

Situatia se complica atunci cand ajunge in palatul unei contese venetiene si se implica in descifrarea unei fresce misterioase, a carei valoare ar putea schimba o secventa din istoria artei renascentiste. Aventura este incununata de idila care se naste intre Nel si Matteo, restauratorul angajat de contesa, eroina gasind resursele unei noi pasiuni atat profesionale cat si spirituale. Romanul este unul dinamizat de sentimente, emotii si trairi, subliniind in mod constant stransa legatura intre trecut si prezent.

Cartea se gaseste la Editura Tritonic, la pretul de 10 lei.
 

Copiii imparatului de Claire Messud


Firul romanului incepe intr-un moment delicat din istorie, inainte de atacul terorist din 11 septembrie 2001. Aflate la virsta de 30 ani, cele trei personaje centrale se confrunta cu aceeasi criza: nu mai sunt tinere, dar nici suficient de mature.

Danielle este o producatoare de televiziune care doreste sa vorbeasca despre probleme importante, dar i se incredinteaza subiecte legate de liposuctie. Julius este un critic literar homosexual care poarta la petreceri un costum Agnes B. si isi ia slujbe temporare in cel mai mare secret, pentru a face rost de bani.

Marina este fiica cea frumoasa a unui ziarist celebru, care a primit un contract avantajos pentru o carte, in principal pentru ca este frumoasa fiica a unui ziarist celebru. Dar acum, Marina nu are niciun serviciu si traieste in apartamentul parintilor sai din Central Park West, impreuna cu manuscrisul sau neterminat.

De fapt, toate personajele au trasaturi ciudate, Messud satirizind valorile observate referitoare la cultura, clasa si mobilitate sociala. Scrisul insufletit prilejuieste o lectura antrenanta, dar necesita in acelasi timp o privire atenta asupra detaliilor.

Cartea se gaseste la Editura Tritonic, la pretul de 10 lei.
 

Faunul de marmura de Nathaniel Hawthorne


Cartea combina o povestire asemanatoare celei a lui Adam si Eva, cu un decor romantic si plin de mister. in locul unui singur protagonist si antagonist, Hawthorne creeaza patru personaje, toate reprezentand niste artisti si toate bucurandu-se de aceeasi atentie.

Romanul reprezinta o privire provocatoare asupra artistilor americani din strainatate si este prezentarea modului in care gandirea europeana influenteaza moralitatea americana, care anticipeaza operele lui Hanry James, F. Scott Fitzgerald si Ernest Hemingway.

Cartea se gaseste la Editura Nemira, la pretul de 10 lei.
 

Inalte si blonde de Jean Echenoz


Inalte si blonde este un roman de aventuri. Exotice, politiste, erotice. Un omagiu adus filmului, femeii-cliseu si culturii populare. Este o critica sociala, totodata, a societatii in curs de mondializare, cu toate influentele malefice pe care civilizatia le aduce lumii a treia si pretul pe care prima o plateste pentru a o exploata pe cealalta. Nu in ultimul rand, o mostra de scriitura de mare rafinament a "romancierului anilor 1980" in Franta.

Cartea se gaseste la Editura Leda, la pretul de 10 lei.
 

Ascetul dorintei. Un roman despre Kamasutra de Sudhir Kakar


Tradus in numeroase limbi, romanul Ascetul dorintei este o reconstituire a vietii lui Vatsayana, care se presupune ca a fost autorul Kamasutrei, cel mai popular tratat erotic scris vreodata. Cultivand detaliile de epoca si facand referiri la istoria reala a vietii maestrului indian, cartea seduce prin sarmul ei exotic si prin puzzle-ul ce finalmente confera contur destinului acestui celebru intelept, Vatsyayana, care isi incepe copilaria in bordelul unde lucreaza matusa sa.

Cartea se gaseste la Editura Trei, la pretul de 10 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea