De prin lume adunate

#lectura #carte #roman #psihologie #cuplu #relatie #iubire #casnicie

Carti de citit in cuplu

In ultima perioada au aparut numeroase carti psihologice care se lauda ca rezolva orice problema aparuta in cuplu sau te inavta despre tainele unei casnicii fericite. Daca esti proaspat casatorit sau ai intampinat o problema conjugala e bine sa tragi cu ochiul la ce spun specialistii in consiliere matrimoniala.
Iata o lista cu cateva carti practice dar si amuzante in acelasi timp care te vor ajuta sa faci fata unei casnicii pe viata:
Minciuni la altar - Adevarul despre casniciile fericite
In aceasta carte, dr. Robin L. Smith vorbeste despre nevoile nerostite, intrebarile neadresate inca si de planurile ascunse care se gasesc, de regula, in spatele juramintelor facute in fata altarului. De multe ori, dupa o vreme, toate acestea dau nastere luptelor pentru putere, suferintei si sentimentului de neajutorare si de esec in casnicie. Autoarea gaseste solutiile prin intermediul carora orice cuplu poate transforma juramintele oneste si inocente de la inceput intr-o sansa reala de a pune bazele unei casnicii fericite, pline de satisfactii si de durata.
Cu ajutorul unor istorisiri emotionante si prin dezvaluirea unor experiente proprii, dr. Smith explica de ce este important sa “deschizi bine ochii” atunci cand faci un asemenea pas, cum anume trebuie sa scrii niste juraminte adevarate, care sa-ti fie calauze reale in viata, si de ce nu e niciodata prea tarziu sa reformulezi promisiunile facute la inceputul casniciei.
Juramintele rostite in fata altarului pot deveni planuri realiste pentru sudarea unui cuplu si obtinerea fericirii pe termen lung. Pentru ca toti ne nastem, crestem, ne indragostim, ne casatorim, iubim, inselam, facem copii, divortam, plangem, uitam si iertam. Cartea este o colectie intima de sfaturi, probleme si solutii pentru fiecare membru al familiei. Cartea se gaseste la editura curtea veche la pretul de 22 de lei.
cele cinci limbaje ale iubirii
Casniciile nefericite se datoreaza adesea unui motiv simplu, dupa parerea autorului Gary Chapman : vorbim limbaje diferite de iubire. In experienta sa de peste 30 de ani in calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de incurajare, timpul petrecut alaturi de cel drag, cadourile, serviciile si contactul fizic.
Cartea le abordeaza pe fiecare in parte, intr-un stil accesibil, din care nu lipseste umorul. Cartea include chestionare scurte, pe care le puteti completa, precum si intrebari aplicate, la care puteti medita si raspunde pe larg. Desi unii cititori gasesc foarte dificila ideea de a iubi un partener la care nu mai tin, Gary Chapman promite ca rezultatele vor rasplati efortul. Cartea se gaseste la editura Curtea Veche la pretul de 20 de lei.
10 motive stupide care distrug un cuplu
“De la ce a pornit?” ne intrebam deseori dupa o cearta si recunoastem ca motivul a fost banal, prostesc, stupid. Totusi, un astfel de motiv poate duce la despartire, la momentul in care bine cunoscutul "ne-am luat din dragoste" nu mai are valoare. Azi, mai multe cupluri se desfac decat se fac, femeia nu se mai multumeste doar cu rolurile de mama si de stapana a casei, iar barbatul nu vrea sa si-l asume pe cel de cap al familiei.
Pentru amandoi, libertatea, cariera, pasiunea sunt valori mai importante decat familia. Autoarea cartii 10 motive stupide care distrug un cuplu va ofera posibilitatea de a va recunoaste greselile, va ajuta sa depasiti egoismul, prioritatile false, legaturile intamplatoare, lupta pentru putere si alte motive stupide care distrug relatia de cuplu. Cartea se gaseste la editura Curtea Veche la pretul de 19 lei.
Barbatii se indreapta spre est. Femeile cotesc la dreapta
Aceasta cartea va arata cum sa interpretati ce spune, de fapt, cealalta persoana, cum sa reactionati pozitiv fata de emotiile celuilalt, cum sa respectati sentimentele celuilalt si cum sa invatati de la sexul opus. Bazandu-se pe cele mai noi descoperiri stiintifice, precum si pe experienta dobandita in anii in care i-au ajutat pe ceilalti barbati si femei sa trateze schimbarile, Sabra E. Brock si dr. Joseph F. Dooley arata de ce barbatii si femeile abordeaza diferit schimbarile, precum si modul in care cuplurile pot evita cumplitele probleme de comunicare.
Barbatii se indreapta spre est. Femeile cotesc la dreapta contine teste, chestionare si instrumente de evaluare si reprezinta un ghid care va asigura ca o schimbare in viata dumneavoastra nu va deveni o criza. Cartea se gaseste la editura Meteor Press la pretul de 15 lei.
De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda?
Nu-i asa ca doamnele se supara cand partenerul se uita la televizor in loc sa le raspunda la intrebari? Nu-i asa ca domnii sunt agasati de palavrageala "fara sens" a partenerei? Autorii acestei carti si-au propus sa prezinte unui public larg motivele pentru care barbatii si femeile gandesc diferit si ce este de facut in aceasta privinta.
Totul porneste de la prezentarea ultimelor descoperiri in domeniile cercetarii asupra creierului, biologiei evolutioniste, geneticii, psihologiei si schimbarilor sociale. Rezultatul este o privire revelatoare, uneori socanta, asupra teritoriului de lupta trasat intre sexe. Aflati diferentele de gandire dintre barbati si femei. Odata ce veti invata secretele celuilalt, nu veti mai cadea niciodata in capcana reprosurilor si a mustrarilor de constiinta. cartea se gaseste la editura Curtea Veche la pretul de 22 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea