De prin lume adunate

#targ de carte #unde iesim #timp liber #zilele bucurestiului # Festivalul Bibliocity

Calator prin Bucuresti: ce oferte de petrecere a timpului liber iti ofera capitala Romaniei

Fie ca locuiesti in Capitala, fie ca esti doar turist, in acest weekend Bucurestiul iti ofera alternative diverse de petrecere a timpului liber. Muzica, filmele, cartile si plimbarile prin Bucuresti sunt cateva dintre ofertele pe care capitala Romaniei le propune pentru acest sfarsit de saptamana.


Noaptea Alba a Filmului Romanesc

A patra editie Noaptea Alba a Filmului Romanesc are loc pe 20 septembrie, la Cinema Studio, CinemaPro, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Taranului Roman, Parcul Herastrau, Club Control, Dianei 4 si la Biblioteca Centrala Universitara, unde vor fi proiectate productii recent lansate pe marile ecrane, care au fost premiate international.


Cel mai mare targ de carte in aer liber

Pasionatii de lectura au sansa de intra in lumea minunata a cartilor, in perioada 21 - 28 septembrie, la cel mai mare targ de carte in aer liber, organizat in Bucuresti. Strada Boteanu, din zona Bibliotecii Centrale Universitare Carol, se transorma intr-o zona pietonala, unde bucurestenii vor putea participa la recitaluri de poezie, concerte de blues si jazz, lansari de carte, proiectii de filme, ateliere de reciclare etc.


Festivalul Bibliocity

Mai sunt patru zile in care Festivalul Bibliocity se desfasoara in Capitala. Bucurestenii sunt invitati sa participe la show-uri culturale atractive, lansari de carte, reprezentatii teatrale, lecturi publice, proiectii de filme, expozitii, simpozioane, ateliere creative, actiuni de tip Street Art, care vor avea ca punct de plecare lumea cartilor. Evenimentele sunt organizate la Biblioteca Metropolitana Bucuresti, iar intrarea este gratuita.


Zilele Bucurestiului: muzica clasica si "moravuri bucurestene"

Cu ocazia Zielelor Bucurestiului (16 - 22 septembrie), locuitorii Capitalei vor putea asculta muzica clasica la metrou, in intervalul orar 17.30-19.00, iar in perioada 19 - 22 septembrie, Asociatia Romana pentru Cultura Educatie si Normalitate (ARCEN) organizeaza un traseu - cultural nocturn al Capitalei.

Tema turului ghidat nocturn va fi "Moravuri, obiceiuri si obsesii bucurestene". Turul va cuprinde opt opriri pe un traseu de un kilometru si va dura doua ore, timp in care va fi ilustrata viata orasului Bucuresti si a locuitorilor sai, din secolele XIX-XX. Plecarea se face din fata Teatrului Odeon de la ora 19.00.

Sursa foto: revistatango.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea