De prin lume adunate

#bucuresti #going out #timp liber #ceainarie #restaurant #cafenea #caffe #terasa #caffe tabiet #unde iesim

Caffe Tabiet - relaxare si wireless la terasa de pe Avrig

Vineri seara, dupa o saptamana incarcata la serviciu, vrei sa te relaxezi, dar totusi parca iti este deja prea lene sa te deplasezi pana in centru (mai ales daca nu ai masina), asa ca singura solutie pentru a te relaxa cu prietenii la un pahar cu limonada este sa gasesti un local aproape de zona unde lucrezi.

caffe tabietDupa nenumarate emailuri schimbate cu amicii vineri seara stabilirea si restabilirea locului de “iesit”, am cazut de acord asupra Caffe Tabiet , o ceainarie-cafenea cu terasa pe timp de vara din zona Obor-Avrig.

Nu a fost prima oara cand am calcat pragul cafenelei. Ajung destul de frecvent la Tabiet pentru ca este un local numai bun de relaxare pe muzica ambientala, pop sau R&B (vineri seara totusi, dupa Halo-ul lui Beyonce DJ-ul s-a hotarat brusc si dezamagitor s-o dea pe house si clubbing) si unde poti sta linistit la o sueta cu prietenii sau la o intalnire romantica.

Design-ul cafenelei de pe strada Avrig nr. 29 este clasic, in tonuri de maro si grena, iar canapelele adanci si fotoliile confortabile contribuie la atmosfera primitoare a localului. Pe timpul verii la Caffe Tabiet este amenajata o terasa la fel de relaxanta si primitoare, singura nota discordanta printre balansoarele din lemn si fotoliile satinate, as spune eu, este fantana kitschoasa menita probabil sa infrumuseteze spatiul. Terasa ar arata bine si fara ea.

Ce gasim in meniu la Caffe Tabiet

Meniul de la Caffe Tabiet este foarte consistent. Nu lipsesc fresh-urile de fructe (13 lei), limonada, cocktail-urile alcoolicecaffe tabiet si nonalcoolice (12-16 lei), sucurile carbogazoase (7 lei) sau berea (cea mai ieftina costa 7 lei).

Lista ceaiurilor se intinde pe o pagina de meniu, iar cea a cafelelor este pe aproape. Daca pentru un ceai platesti la Tabiet 9 lei, pentru o cafea dai intre 7-11 lei (depinde de sortiment), iar pentru un frappe scoti din buzunar 13-15 lei. Sortimentele de ciocolata calda sunt numeroase si delicioase si costa 11 lei, dar parca pe canicula nu am recomanda totusi aceasta bautura numai buna la vreme rece.

Dintre cocktail-urile incercate de mine as recomanda oricand Green Apple si June Bug (acesta este alcoolic, insa ori eram eu prea obosita ori licoarea lui Bachus lipsea din amestecul minune).

Bucataria de la Caffe Tabiet este preponderent italiana, motiv pentru care veti gasi in meniu foarte multe salate, cateva feluri de paste, peste, fripturi si garnituri la preturi rezonabile pentru pretentiile localului si zona nu tocmai centrala in care se gaseste.

caffe tabietPentru cei care poftesc mereu la o prajitura, puteti arunca un ochi si peste oferta de deserturi. Recomandarea mea este Tiramisu, dar fiti receptivi si la recomandarile chelneritelor. Daca tot a venit vorba de chelnerite, ar trebui sa mentionez ca la Tabiet servirea este prompta, iar personalul este mereu amabil si nu trebuie sa faci semne disperate jumatate de ora pentru nota de plata, asa cum mi s-a intamplat in alte localuri.

Unde gasim Caffe Tabiet in Bucuresti?

Caffe Tabiet este un loc foarte bun de relaxare si daca nu vii aici cu prietenii sau iubitul/iubita, poti sa-ti aduci linistit laptopul, caci localul este dotat cu internet wireless. In timpul saptamanii nu gasesti multa lumea aici, dar daca va ganditi sa faceti o vizita in weekend, ar fi bine sa faceti o rezervare inainte. Caffe Tabiet este deschis zilnic de la ora 9:00 si pana la ultima comanda.

Caffe Tabiet - str. Avrig nr. 29 (telefon: 021 252 05 63 si 0728 657 595).
Caffe Tabiet - str. Blanari nr. 12 (telefon: 021 312 25 42 si 0729 822 438).
Caffe Tabiet - Drumul Taberei nr. 24, complex Favorit (telefon: 021 746 41 11).

Sursa foto : www.caffetabiet.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea