De prin lume adunate

#spectacol #concert #sala palatului #orchestra

Budapest Gypsy Symphony Orchestra la Sala Palatului din Bucuresti

100  de muzicieni, imbracati in costume populare si fara partituri, urca pe scena Salii Palatului pe 31 martie, de la ora 20.00. Cei 100 de muzicieni alcatuiesc Budapest Gypsy Symphony Orchestra, cel mai mare “taraf simfonic” din lume, care imbina mostenirea tiganilor cu rigoarea marilor clasici.

Fiecare aparitie a celor "100 de viori" are un efect incomparabil asupra publicului. Energia, talentul, capacitatea de a improviza si instinctul lor viguros se regasesc la fiecare piesa interpretata.

Programul este conceput in doua parti, astfel incat instrumentistii sa nu-si tradeze nici radacinile, nici atasamentul fata de marii compozitori clasici. In prima parte, dedicata muzicii traditionale, regasim “As a szep”, dar si “Dansurile ungare” ale lui Johannes Brahms. Cea de-a doua, in smoching, apartine repertoriului clasic. Incepand cu Franz Lizst, fara a-i omite pe Johann Strauss, tatal si fiul.

Inceputul budapest gypsy symphony orchestra tine de legenda

Punct de pornire a fost inmormantarea lui Sandor Jaroka, instrumentist si sef de orchestra exceptional. Decesul sau a reunit comunitatea muzicienilor, care au venit cu instrumentele pentru a-si lua ramas bun de la liderul lor spiritual.

Din tristetea acelui moment s-a nascut fabuloasa orchestra care, de-a lungul timpului, a fost prezenta pe cele mai mari scene ale lumii, la cele mai prestigioase festivaluri.

In decursul celor 3 ore de spectacol, Budapest Gypsy Symphony Orchestra cladeste o punte peste timp, intre culturi si genuri muzicale diferite, de la Viena la Budapesta spre Bucuresti, unite prin Dunare, intr-o calatorie de vis.

Biletele pentru spectacol se gasesc la Sala Palatului, Teatrul National Bucuresti , Magazinul Muzica, Teatrul Nottara , Statia de Metrou Unirii 1, Magazinele Diverta, Germanos, Carrefour si online pe vandbilete.ro, bilete.ro, biletedelatati.ro, blt.ro, eventim.ro, ticketpoint.ro, biletoo.ro.

Spectacolul  100 de viori are loc pe 31 martie, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea