De prin lume adunate

#bucharest food festival #festival #targ #mancare

Bucharest Food Festival - cel mai mare restaurant din Bucuresti

In perioada 1 – 4 octombrie in parcul din Piata Unirii se desfasoara cea de a treia editie a evenimentului gastronomic Food Festival. Organizatorii vor sa ofere o imagine asupra "bogatiei gastronomice" a tarii noastre, dar si a diversitatii culinare la nivel mondial.

In cadrul vor fi deschise noua resturante: romanesc (La Mircea Macelaru), chinezesc (Asia), libanez (Tripoli), voievodal ( ), mediteranean (Xanadu), unguresc – ardelenesc (Papa la Soni), germana (La Mircea Macelaru), bucatarie munteneasca de la stana (Casa Cristina) si un restaurant cu specific aroman.

Cu ocazia acestei editii a evenimentului vor fi realizate si doua recorduri mondiale gastronomice.

In prima zi a evenimentului va fi realizata "Cea mai mare ciorba de burta din lume", una dintre cele mai indragite ciorbe de pe plaiurile mioritice. Ciorba va avea peste 5 000 de porti si peste 1 000 de litri. Produsul va fi oferit gratuit publicului, in limita numarului de portii.

In ziua a treia a evenimentului se va realiza "Cel mai lung lant de pizza din lume", obiectivul fiind de 500 de metri, peste 2 200 de pizza. Recordul la acest moment, conform Cartii Recordurilor, fiind de 231 de metri.

La eveniment vor avea loc -uri, prezentari si demonstratii culinare si degustari de produse.

Din produsele expuse enumeram: primele mezeluri traditionale ecologice, vinul ecologic, branzeturi din Franta si Italia, laptele de migdale, dulciurile siciliene din pasta de migdale, dar si vestitele bomboane Bucuria din Republica Moldova.

La acest eveniment vor participa si trupe precum Proconsul, Analia Selis, Pasarea Colibri , Ovidiu Lipan Tandarica si Marius Mihalache care vor sustine in fiecare seara recitaluri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea