De prin lume adunate

#bistro #terase #bucuresti #excalibur #restaurant #unde iesim #timp liber

Bistro Excalibur - ospat medieval la masa regelui Arthur

Cu ceva timp in urma am luat masa la restaurantul . Tin sa precizez ca am ales pentru iesire o zi din timpul saptamanii si spun lucrul acesta pentru a sublinia faptul ca locatia pe care am ales-o era plina.

Avand in vedere ca imi propusesem sa incerc ceva mai original si excentric , m-am gandit sa testez bucatele alese venite din timpurile medievale gazduite de celebrul restaurant Excalibur . Dupa multe cautari, si dupa ce m-am invartit nitel in jurii cozii, am dat si de locatie aflata pe Bl. Mihail Kogalniceanu la numarul 3.

Dupa ce am coborat un sir de trepte destul de instabile si nesigure am pasit inapoi in timp pe poarta deschisa de Excalibur. Venit parca din vremea regelui Arthur, localul cu specific medieval m-a surprins prin consistenta decorului anacronic: de la mesele din trunchiuri de lemn,  ziduri din caramida si lumanarele discrete, la peretii plini de sabii, steaguri, embleme, topoare, scuturi, tablouri cu cavaleri si picturi murale pe tavan ce descriau scene de vanatoare si de lupta.

ExcaliburMancarea, de altfel punctul de atractie al Excaliburului, era servita in vase de lut de cavaleri imbracati in camasi si pantaloni negri si domnite cu rochite desenate de regii secolului trecut. Majoritatea mesenilor preferau sa se infrupte din bucate cu mana. Lucru lesne de inteles, avand in vedere ca Excalibur-ul nu este un restaurant standard, apreciat de firile scortoase si snoabe.

Atmosfera era una placuta, intr-o semi-obscuritate acompaniata de ritmuri medievale, racoare (gratie aerului conditionat care era dat pe 20 de grade) si dansul juvenil al purcelusilor de lapte, mistretilor si caprioarelor perpelindu-se la foc. Un festin al carnii, desprins parca din filmele cu Robin Hood , udat cu vin domnesc din plin.

Si ca tot veni vorba despre animale salbatice si domestice de tot felul, sa intoarcem fila si sa ne indreptam atentia spre bogatiile culinare oferite de Excalibur.

Lista bucatelor era plina de multe feluri de carne asezonate de garnituri consistente pe baza de legume. Si cum titlul este cartea de vizita a oricarui produs, numele date felurilor de mancare era in acord perfect cu savoarea medievala din acest restaurant. Iata ce poti manca la Excalibur.

Excalibur•    Preferatul Regelui Arthur - friptura cu , servita cu cartofi si legume, pentru 48 lei;
•     Cina Sir Lancelot - o portie de ceafa de porc cu cotlet de porc si legume pentru 27, 5 lei;
•    Pentru Milady cu Drag - pui cu susan, cartofi rumeniti si garnitura de portocale si mere.
Se mai serveau si aripioare picante, iahnie de fasole cu carnati, pulpe de pui si ciolane afumate.

De altfel, Excalibur-ul oferea si meniuri in grup, cu preturi cuprinse intre 40 si 187 lei, cum ar fi:

•    Ospatul din ajunul bataliei pentru 2 persoane: aripi de pui picante, pulpe de pui, cartofi regali auriti, varza, mix de legume, masline, mere, banane, rosii, castraveti, portocale;
•    La tabara vanatorilor pentru 4-5 persoane: Coaste prajite, pulpe de pui prajite, aripi de pui prajite si iarasi cartofi regali auriti, varza, mix de legume, fructe, etc.
•    La masa regelui pentru 6-8 persoane: doi pui grill, ficat de pui în bacon, cotlet, ceafa, carnati, ciolan afumat, coaste prajite, aripi de pui, cartofi regali auriti, varza, etc.

Din gama preparatelor vanatoresti, cei pasionati s-au putut infrupta din , fazan sau caprioara la cuptor. Pentru aceste comenzi insa, acestia au fost nevoiti sa anunte vanatorii cu cel putin 48 de ore inainte.

ExcaliburIn mare, pot spune ca, desi preturile sunt cam piperate, am fost impersionata de marimea portilor (cele de o persoana depasesc 1000 de grame).  De asemenea, tin sa va atentionez ca, daca visati la celebrul cu mar in gura, micutul urechiat la protap valoreaza in jur de 400 de lei. Si daca aceasta veste v-a intristat, va sfatuiesc sa incercati deserturile prezentate de Excalibur printre care se regasesc clatitele, inghetata, melba (desert din piersici si inghetata) la 12 lei si de ce nu, piureul de castane, de 8 lei.

Pentru a-si stinge setea, mesenii s-au desfatat cu halbe de bere (5 lei una) si carafe de vin din belsug. Cei cu simtul umorului pronuntat, au optat pentru cocktail-urile precum Mary cea Sangeroasa, Pina Mi Lady, Sex la Castel, Orgasmul Domnitei.

Oferte pentru tine

  •   2009-06-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Rebeca Penes

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii