De prin lume adunate

#biserici #rupestre #basarabia

Biserici rupestre din Basarabia

Muzeul Taranului Roman in colaborare cu Institutul „Fratii Golescu” pentru relatii cu va invita, marti, 8 iulie, de la ora 18, la Clubul Taranului, la vernisajul expozitiei din , o martuire fotografica de Dan Barcea (Austria).

Schitul lui Bosie, Manastirea Pestera din Butuceni, Manastirea Saharna, Manastirea Japca si Manastirea Tapova sunt singurele locasuri de cult in care se mai slujeste si in zilele noastre dintre cele peste cincizeci de biserici rupestre care au existat pe cursul mijlociu si nordic al raului Nistru, in Basarabia . Le puteti admira intr-o realizata de cineastul Dan Barcea.

Dan Barcea a absolvit Academia de Film si Televiziune din Viena. Filmografia sa cuprinde filme artistice, documentare si filme publicitare, realizate atat in Romania , cat si in Franta, Italia, Japonia si Statele Unite. Cineast independent, in prezent colaboreaza cu televiziuni din Germania si Austria.

Expozitia va ramane deschisa pana pe 22 iulie. Intrarea libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea