De prin lume adunate

#icr #arta #sinagoga

Arta sinagogala in Moldova

Miercuri, 9 iulie 2008, la ora 13, la Institutul Cultural Roman (Bucuresti, Aleea Alexandru nr. 38) va avea loc vernisajul expozitiei foto -documentare Culorile Timpului: Arta sinagogala in Moldova, cuprinzand imagini realizate de jurnalistul Teodor Raileanu.

Proiectul este initiat de Institutul Cultural Roman din Tel-Aviv in colaborare cu Universitatea Bar-Ilan din Ramat Gan, Israel, si este coordonat stiintific de Dr. Ilia Rodov, conferentiar in cadrul Departamentului de Arta Iudaica al Universitatii Bar-Ilan.
 
La vernisaj vor lua cuvantul Horia-Roman Patapievici , Presedinte ICR , Dr. Madeea Axinciuc, Director ICR Tel Aviv,  Dr. Aurel Vainer , Presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, E.S. Oren David, Ambasadorul Statului Israel la Bucuresti si Eminenta Sa Shlomo Sorin Rosen, Marele Rabin al Romaniei.

Expozitia, prezentata deja in Israel in primavara acestui an, scoate in evidenta importanta si originalitatea artei sinagogale din Romania, o arie insuficient cunoscuta si cercetata pana acum. Urmare a acestei initiative, Universitatea din Bar-Ilan preconizeaza infiintarea, in viitorul apropiat, a unei sectii dedicate cercetarii artei sinagogale din Romania. In tara noastra, proiectul este itinerat la initiativa Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania.

Expozitia poate vizitata la ICR in perioada 9 - 23 iulie (de luni pana vineri,  9 – 17

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea