De prin lume adunate

#nautic #sport extrem #vaport #cismigiu #herastrau #agremnet #lacuri #vara in bucuresti

Agrement pe lacurile din Bucuresti

Capitala are un numar destul de mare de lacuri, atat artificiale, cat si naturale. Unele dintre ele se zbat in mizerie, altele au fost amenajate pentru petrecerea timpului liber.

Daca in aceasta vara nu poti pleca in fiecare week-end la mare, pentru doza de apa, soare si bronz, atunci o zi petrecuta pe malul lacurilor bucurestene te poate revigora la fel de bine. Pe langa plimbari cu barca, vaporul sau practicarea sporturilor nautice, lacurile mai ofera si locuri de relaxare, terase si restaurante.

Lacul Herastrau a fost format intre aniii 1930 - 1935 prin asanarea unei zone mlastinoase aflate la marginea orasului Bucuresti. In jurul lacului s-a format si cel mai mare parc din capitala, parcul Herastrau . Ecluza Lacului Herastrau a fost construita in perioada 1933-1936, insa pentru multa vreme a fost inchisa. In septembrie 2007 aceasta a fost redeschisa publicului. Ecluza este amplasata pe malul stang al Lacului Herastrau si face legatura cu Lacul Floreasca.

Bucurestenii care isi doresc sa petreaca cateva momente in aer liber, pot alege o zi de agrement pe lacul Herastrau. Aici au mai multe variante de petrecere a timpului liber. De la debarcaderul central, din zona Pavilion H, se pot inchiria barci si hidrobiciclete. Traversarea lacului se poate face cu salupe care au o capacitate de 12 persoane.

Plecarea se face de la debarcaderul central catre debarcaderul Garofita . Tot cu salupa se poate face si turul lacului Herastrau. Plecarea acestor salupe se face de la debarcaderul Pescarus. De asemenea, pentru turul lacului sunt disponibile si ambarcatiunile Aurora 2 si Dambovita, cu o capacitate de 60 de persoane fiecare. Programul de agrement pe Lacul Herastrau se desfasoara  in intervalul orar 10:00- 20:00.

Ecluza lacului Herastrau care face legatura cu lacul Floreasca permite vaporaselor de agrement sa circule si pe acest lac. O plimbare cu vaporasul costa 5 lei. Exista insa un mic impediment: cei care doresc sa se plimbe cu vaporul dintr-un lac in altul trebuie sa astepte 20 de minute, pana cand apa se goleste din ecluza.

Lacul Morii este un lac de acumulare executat in perioada ceausista cu scopul de a proteja orasul Bucuresti impotriva inundatiilor. In partea de nord, Lacul Morii are o insula artificiala, amenajata cu debarcadere. Pe lacul morii se poate pescui, iar amatorii de sporturi natuice au la dispozitie o suprafata imensa pe care pot desfasura diverse activitati.

Lacul Straulesti este situat in partea de nord-vest a Bucurestiului si se intinde pe o suprafata de 33 hectare, avand amenajat un strand, debarcader, restaurant si terenuri sportive. Lacul Balta Alba este situat in Parcul Titan si are o suprafata de 26 hectare. Lacul are ca principala destinatie agrementul si este amenajat cu debarcader, vaporase si barci.

Lacurile Baneasa, Floreasca, Cismigiu, Tei si Fundeni sunt si ele alte lacuri de agrement, amenajate pe raul Colentina. Si pe aceste lacuri doritorii pot face sporturi nautice, se pot plimba cu barca sau pot pescui. Complexul Tei, amenajat pe maului lacului, pune la dispozitie stranduri, terenuri de tenis, fotbal, baschet, rugby, tenis de masa, terase, baruri si restaurante.

Sporturi extreme pe lacurile bucurestene

In ultima vreme, amatorii de sporturi extreme nautice prefera si lacurile din Bucuresti pentru o portie de adrenalina. Impatimitii acestor sporturi au creat si cateva scoli de gen si astfel pot practica in Bucuresti windsurfing, waterkite sau waterski.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea