De prin lume adunate

#hotel roboti #hann-na hotel #roboti #hotel #japonia

Afla unde se va deschide primul hotel din lume care este administrat de roboti

In curand urmeaza sa se deschida primul hotel din lume administrat de roboti. Hotelul Henn-na este situat in orasul nipon Nagasaki din Japonia.

Sursa foto: stuff.co.nz

Aici clientii sunt intampinati de un un receptioner dinozaur, iar bagajele vor fi carate de o maimuta robot. Experienta inedita nu se opreste aici, deoarece exista si multi roboti umanizati ce ocupa posturi de receptioneri, ospatari, menajere si garderobieri.

Sursa foto: pixelvulture.com

Exista si roboti de tip „Actroid” (roboti androizi cu aspect uman), dezvoltati de Universitatea din Osaka si fabricati de compania japoneza de robotica Kokoro. Robotii vor vorbi japoneza, chineza, coreana si engleza si sunt capabili sa faca gesturi cu mainile si chiar sa imite miscarile ochilor umani.

Sursa foto: thetechbulletin.com

In acest hotel nu ai nevoie de cheie sau cartela pentru a intra in camera. Usile sunt dotate cu senzori pentru recunoasterea faciala si se deschid imediat ce ajungi in fata lor. Hotelul dispune si de un seif ce este operat de un brat robotic asemeni celor din fabrici.

Sursa foto: firsttoknow.com

Probabil te astepti ca tarifele de cazare intr-un asemenea hotel sa fie uriase insa nu este asa. Pentru o noapte de cazare preturile incep de la aproximativ 60 de dolari, potrivit livescience.ro.

Sursa foto principala: engadget.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea