De prin lume adunate

#jocuri familie #activitati Paste #activitati copii #jocuri #paste

Activitati distractive pentru un Paste de poveste: 5 idei pentru intreaga familie

Sarbatorile petrecute impreuna cu familia sunt cele mai frumoase. Ce ai spune insa daca ai organiza in acest an cateva activitati amuzante pentru intreaga familie? Copii cu siguranta vor fi incantati! Iata cateva activitati specifice sarbatorilor pascale pe care le poti pune in practica foarte usor:

1. Vanatoarea oualor

Principiul acestui joc este simplu: o persoana care prefera sa stea pe margine ascunde un numar egal de oua colorate diferit, iar ceilalti se grupeaza in echipe si pornesc in cautarea lor. Echipa care va gasi cat mai multe oua va primi un premiu special. Acesta poate fi compus din dulciuri specifice sarbatorii pascale.

2. Lupul si ouale

In urma unei trageri la sorti, un jucator este desemnat drept personajul negativ, adica lupul. Ceilalti sunt ouale si formeaza un cuib, iar fiecare dintre ei isi alege ce culoare vrea sa reprezinte. Lupul va trebui sa aleaga un "ou" din cuib si sa-i ghiceasca culoarea si sa o rosteasca pe litere. Daca "oul" a carui culoare a fost ghicita reuseste sa dea o tura de curte pana cand lupul termina de rostit fiecare litera, acesta se va intoarce la cuib; daca nu reuseste, va deveni el insusi lupul la urmatorul joc.

3. Rostogolirea oului

Acest joc a devenit deja o traditie la Casa Alba, tocmai pentru ca este foarte amuzant. Jucatorii au fiecare cate un ou vopsit si bine fiert, isi aleg o linie de start si una de finish si isi imping ouale cu o lingura fara a le crapa coaja. Castigatorul poate fi premiat cu ouale tuturor celor pe care i-a invins in cursa de rostogolire a oului.

4. Gasirea comorii

La acest joc se vor folosi oua de plastic, in interiorul carora vor fi puse biletele cu indicii care ii indruma pe jucatori catre comoara. Premiul cel mare este insasi comoara, care poate fi un cos plin cu bunatati de Paste sau specialitati de ciocolata decorate in spiritul sarbatorii. Indiciile pot fi desene, ghicitori sau chiar puncte de reper din jurul casei si al curtii.

5. Jocul muzical cu oul de Paste

Se umple un ou din plastic cu pietricele, nisip sau orice alt material  mai greu. DJ-ul da drumul la muzica si oul se plimba din mana in mana intre jucatorii asezati in cerc. Cine ramane cu oul in mana atunci cand se opreste muzica iese din joc.

Sursa foto: hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea