De prin lume adunate

#timp liber #absinth bar #unde iesim #pub #bar #club #bucuresti

Absinth Bar: locul in care licoarea artistilor postromantici iti rasfata simturile

Chaque verre d'absinthe est un pas vers la folie. Chaque bouteille d'alcool mene a la ruine...iti sopteste poetul francez, pierdut in timpurile postromantice ale Absinth -ului.
Situat undeva pe strada Ienichita Vacarescu, ascuns bine de stradutele prafuite din spatele Mitropoliei, Absinth Bar poate fi definit, fara niciun fel de emfaza sau cochetarie, drept un loc al pierzaniei. O uitare de sine care te vrajeste si te indeamna sa revii. O stare in care iti pierzi mintile si nu te deranjeaza, ci din contra doresti sa aprofundezi senzatiile date de fiecare picatura de absinth bauta.
Seminee, reclame vechi, tablouri pline de simbolistica, tapet atent schitat vin sa construiasca interiorul acestui bar pentru a intregi locul vetust al impresionistilor ce leaga prietenii cu bautorul nostru de absinth. Pe cat de intim, pe atat de complice, canapelele primitoare din camarutele joase si intunecate iti lasa imaginatia sa se joace in timp ce degusti din zecile de cocktaiul-uri centrate pe un numitor comun: licoarea magica ce a luat mintile artistilor din Europa interbelica.
Ritmurile oldies, smooth jazz, love music sau indie rock, depinde in ce zi alegi sa pasesti peste pragul Absinth-ului, schiteaza coregrafii atent lucrate pentru tine si persoana cu care optezi sa uiti cateva ore de agitatia urbana ce infoaie cutele unui Bucuresti apretat in etichete.
AbsinthSi cand sorbi din paharul acela in care se combina absinth-ul cu jaggermeister si menta, nu trebuie sa-ti fie frica de ce ai sa gasesti in buzunar. Pe cat de cochet si inabordabil pare Absinth-ul, pe atat de calduros si atent este cu portmoneul tau de artist. Pentru a-ti face o idee mai clara, uite aici o lista orientativa de preturi notate chiar la locul faptei:
Cocktail pe baza de absinth: 13-20 lei
Cocktail pe baza de alcool: 11-20 lei
Cocktail-uri fara alcool: 11 lei
Shot-uri: 9-11 lei
Bere Holsten: 4 lei, Becks: 5.5 lei, Peroni: 6.5 lei, Corona: 10 lei
Brandy/ Coniac: 9-20 lei
Wisky/Scotch: 10-25 lei
Tequilla: 8-10 lei
Gin/Bitter:10-13 lei
Amestecuri pe baza de energizante : 11-13 lei
Expresso: 5.5 lei
Latte Machiatto: 8 lei
Frappe: 8 lei
Ceai: 5 lei
Coca-Cola: 5 lei
Fresh: 6-12 lei
Vin alb/rosu: 20 lei
AbsinthSi, daca te gandesti ca tratatia bogata in absinth si alte licori menite sa-ti tulbure privirea, iti va ingreuna drumul inopinat catre toaleta, uita de probleme. Camera extrem de spatioasa, dar in ton cu aerul boem interbelic adoptat de intreaga locatie, iti sare in ajutor si ti se ofera precum o clepsidra molcoma culeasa dintr-un desert cotropit de dune.
Absinth-ul este intr-adevar locul in care te poti pierde de ratiunea ta, dar in acelasi timp este consola in care iti poti regasi simtirea, uitata probabil in efectele lucrate de motoarele ratiunii din timpul zilei. Iti recomand sa-l vizitezi si nu uita la iesire, sa-i multumesti artistului francez ce te-a servit cu „une verre d`absinthe qui marque la folie des sens”.
Adresa Absinth Bar : Ienachita Vacarescu, Nr. 33, Sect. 4, Bucuresti, 040157
Program: L-J 14.00 - 00.00;
V-S: 14.00-ultimul client;
D 16.00 - 00.00
Tel: 0724.659.729
Site: //www.theabsinth.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea