De prin lume adunate

#unde iesim #martisor #primavara #concert #restaurant #parc #teatru #martie

8 martie in stil frantuzesc

O plimbare romantica prin parc, o cina intr-un bistro, un concert a cappella, spectacole de teatru si dans sau o raita prin librariile si expozitiile din capitala sunt doar cateva idei de petrecere a zile de 8 martie intr-un mod boem, precum parizienii. Avem doar toate datele: Bucurestiul este un oras European, este traversat de un rau si odinioara era denumit micul Paris.

 

O plimbare prin parc

 

Una dintre cele mai frumoase zone ale Bucurestiului este cea a parcului Herastrau si a Arcului de Triumf. Multa verdeata, oameni relaxati care se plimba si restaurantele micute din parcul Herastrau iti vor da o senzatie de bine. Nicaieri nu te vei simti mai aproape de Paris decat pe aceste strazi ale Bucurestiului, realizate dupa modelul frantuzesc.

O plimbare alaturi de persoana iubita va fi cat se poate de placuta si va va ajuta sa discutati lucrurile pe care nu vi le-ati mai spus de multa vreme. Loc al protipendadei Bucurestiului de altadata, parcul Herastrau si-a pastrat farmecul si statutul de cel mai mare parc al capitalei. Asadar, in timpul plimbarii tale ai timp sa vizitezi principalele atractii: Gradina japoneza sau Aleea Cariatidelor.

 

Shopping in stil frantuzesc

 

O zi ideala pentru femei trebuie sa contina si putin shopping. De 8 martie rasfata-te cu cateva magazine speciale, in care nu intri in mod obisnuit. Magazinele micute, ascunse pe strazile din centrul capitalei, iti vor dezvalui lumea magica a hainelor si accesoriilor unicat sau create in numar redus. Fie ca este vorba de haine, decoratiuni sau articole handmade, aceste magazine sunt imtine, neaglomerate si iti vor crea senzatia ca te afli in sufrageria unui prieten. In plus, vei primi si numeroase sfaturi de accesorizare a tinutei. Iti vei putea crea astfel tinute unice, care te vor scoate din anonimat.

 

Goana dupa delicatese

 

O zi perfecta nu se poate incheia si fara o serie de cumparaturi si pentru stomacul tau. Pentru ca este 8 martie si ai voie sa te rasfeti la maxim, noi iti recomandam cateva magazine stilate, cu delicatese, unde vei gasi produse rafinate, numai bune pentru o petrecere de 8 martie acasa. In Bucuresti exista cateva magazine cu delicatese care iti ofera o alternativa la preparatele pe care le consumi in mod obisnuit. Tigari rafinate, delicatese din gasca, produse eco, ceaiuri, paine frantuzeasca si bineinteles vinuri frantuzesti, sunt cateva din produsele de top care iti vor imbata papilele gustative.

 

O zi dedicata artei

 

Daca vrei sa petreci un 8 martie in stil frantuzesc, atunci este musai sa calci pragul unei expozitii. Chiar daca romanii nu sunt amatori de astfel de eveniemente, francezii au o adevarata manie cu operele de arta si expozitiile. Atmosfera boema, oamenii speciali si creatiile pe care le vei vedea te vor face sa simti intradevar intr-un oras cosmopolit. In capitala sunt deschise in aceasta perioada numeroase expozitii de pictura, fotografie sau gravura.

Ipostaze feminine este o expozitie de fotografie semnata de Roxana Enache si are loc in magazinul Biscuit. "Ceva dulce" trimite gandul intotdeauna catre o prezenta feminina care alinta, ocroteste, iubeste sau pur si simplu se rasfata. Aceasta asociere se potriveste perfect cu conceptul magazinului Biscuit, care in luna martie, ne ajuta sa alegem un cadou pentru personajele feminine din viata noasta. In acest fel, pe langa acel ceva dulce care da gust unei amintiri cu mama, bunica sau iubita, va prezinta o expozitie care imbratiseaza feminitatea in toate ipostazele ei.

La Clubul Taranului Roman, Alexandrina Hristov vine cu o expozitie inedita de pictura: Sirin. Artista va prezenta publicului ultimele sale creatii si totodata va expune prima sa colectie de tolbe, intitulata "Sirin". La aceasta expozitie te asteapta o lume de poveste, in care muzica, pictura si moda sunt prezente in viziunea originala a Alexandrinei. Alaturi de picturi vor  putea fi admirate si o serie de tolbite din colectia "Sirin", inspirata din mitologia slavona si folclorul rusesc.

 

Workshop despre geanta

 

Daca pentru 8 martie nu ti-ai facut niciun program special, atunci poti participa la un workshop interesant, organizat de Fundatia Calea Victoriei: Geanta - istoria unui accesoriu din Evul Mediu pana in secolul XXI. Acest curs incearca sa puna geanta intr-o noua perspectiva, pornind de la istoria acestui accesoriu in lumea occidentala, sondand evolutia sa in stransa legatura cu modificarile survenite in vestimentatie de-a lungul secolelor, expunand schimbarile prin care forma si designul gentii au trecut odata cu noile tehnologii si materiale aduse de Revolutia Industriala, cu rolul din ce in ce mai important pe care femeia l-a jucat in societate si in corelatie cu tendintele din industria modei.

Participantii vor putea admira si studia indeaproape genti vintage care vor fi folosite ca suport de curs pentru a ilustra diferitele stiluri si forme de genti ale sfarsitului de secol XIX si ale secolului XX. Tot la curs vor fi proiectate  si numeroase imagini. Pretul unui astfel de curs este de 125 lei si are o durata de trei ateliere.

 

O seara cu concert

 

De 8 martie o idee potrivita este sa mergi la un concert. In aceasta perioada au loc numeroase astfel de concerte dedicate in special sexului frumos. In aceasta zi noi iti propunem doua concerte, care cu siguranta iti vor face ziua mai frumoasa. Neri Per Caso este unicul grup masculin a cappella si au inlocuit orice instrument cu vocea. Concertul are loc la Casa Radio, de la ora 20:00, si este dedicat femeilor. Cu un playlist "de colectie, trupa va face sala sa vibreze. Tot pe 8 martie are loc si un concert Iris. La Teatrul National din Bucuresti , incepand cu ora 19:30, Cuvintele de iubire ale trupei vor rasuna pentru toate doamnele.

 

De 8 martie la teatru

 

Daca nu ai mai fost la teatru de multa vreme, Ziua Femeii este o ocazie buna de a mai descoperi spectacole interesante. Si pentru ca este o zi speciala pentru femei, poti alege fie o piesa de teatru romantica, fie un spectacol care te va binedispune.

 

La un show de dans contemporan

 

Francezii sunt mari iubitori de dans si spectacole de miscare scenica. De ce nu te-ai putea bucura si tu de un astfel de show chiar in Bucuresti?! La Centrul Dansului din Bucuresti are loc pe 9 martie "Dedublarea". Spectacolul este o auto-reflectie asupra dansului, a felului in care acesta poate fi inteles, accesat si practicat. La un astfel de show de dans vei avea ocazia sa cunosti oameni noi si sa schimbi putin registrul pieselor de teatru pe care le preferi in mod obisnuit.

 

O raita prin librarii

 

Daca tot suntem la capitolul culturalizare, nu ar strica ca in aceasta zi sa dai o raita si prin librariile din capitala. Vei gasi promotii si oferte speciale de 8 martie la numeroase carti sau albume de arta. In libraria Carturesti, in aceasta perioada are loc si targul de Martisor, Pachetele de Primavara, unde vei gasi carti, filme, muzica si alte cadouri interesante si te poti relaxa la o ceasca de ceai fierbinte la Cafe Verona.

 

Cina in stil frantuzesc

 

Ziua de 8 martie poate fi o ocazie potrivita pentru a lua cina intr-unul din bistro-urile capitalei. Atmosfera relaxata si cosmopolita, mancarurile savuroase si vinurile bune sunt combinatia perfecta pentru o seara linistita. Daca vrei sa simti cu adevarat ca te afli in Micul Paris, o astfel de cina iti va arata nenumarate motive pentru care Bucurestiul merita sa fie iubit. Vei descoperi astfel mici comori ale orasului, pe care altfel nu le-ai fi descoperit si vei vedea si cealalalta fata a orasului care in mod normal este aglomerat si murdar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea