De prin lume adunate

#avion #temeri #frica #bacterii #rechini #pocnit degete

4 lucruri care iti dau fiori reci pe sira spinarii, dar de care n-ar trebui sa te temi

Frica este o reactie obisnuita la situatiile potential periculoase cu care te confrunti zi de zi. Insa pe cat este ea de comuna, pe atat este si de exagerata: nu putine sunt lucrurile de care probabil te temi si tu, dar care n-ar trebui sa iti starneasca astfel de reactii. Iata-le pe patru dintre cele mai comune si interesante!

1. Bacteriile

Asaltati din toate partile de informatii conform carora bacteriile, pe langa faptul ca sunt omniprezente, mai sunt si nocive, dezvoltam adevarate obsesii pentru igiena (a propriului corp si a tot ce ne inconjoara). Daca te numeri si tu printre aceia cu o teama acuta care vizeaza germenii, afla ca situatia nu este chiar atat de neagra pe cat pare: nu toate microorganismle din jur sunt patogene.

De altfel, s-ar parea ca mai putin de 1% dintre bacterii sunt daunatoare si, mai mult decat atat, o parte din multitudinea de microorganisme sunt chiar benefice!

Renunta, asadar, la spalatul obsesiv pe maini si la folosirea sapunurilor antibacteriene - cele din urma, conform FDA (US Food and Drug Administration), ti-ar putea pune in pericol sanatatea.

2. Zborul cu avionul

Stiai ca, de fapt, zborul cu avionul este mai sigur decat deplasarea cu masina? In plus, zborul cu avionul devine din ce in ce mai sigur pe masura ce tehnologiile in domeniu avanseaza. Prin urmare, in pofida tragediilor socante, precum cea din muntii Apuseni, zborurile nu sunt, de regula, riscante.

3. Pocnitul degetelor

Pe cand erai doar un copil, obisnuiai sa iti pocnesti degetele, fascinat de sunetul produs de articulatii. Ulterior, cand ai mai crescut, ti s-a spus ca aceasta practica iti va cauza probleme mai tarziu - mai precis, artrita. In realitate, pocnitul degetelor pare sa fie o practica inofensiva, in pofida numeroaselor afirmatii care sustin contrariul, dat fiind faptul ca nu s-au gasit dovezi concludente care sa ateste ca este daunatoare.

4. Rechinii

Teama de rechini este o alta frica nefondata, alimentata probabil de filme precum celebrul "Jaws". De fapt, atacurile rechinilor asupra oamenilor sunt rare, iar decesele cauzate de acesti pesti in randul speciei umane sunt inca si mai putin frecvente.

Rechinii nu sunt nici pe departe inofensivi, insa riscul de a fi ranit in urma coliziunii cu un obiect comun (ex. o piatra) este mult mai mare decat acela de a suferi de pe urma atacului acestor animale, chiar si atunci cand te afli intr-un mediu in care rechinii abunda.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea