De prin lume adunate

#festivalul strada armeneasca #concerte #festival #bucuresti

3 zile de concerte, dans si mancaruri traditionale, in Bucuresti!

Incepe Festivalul Strada Armeneasca! Festivalul cu spirit armenesc are loc in inima Capitalei. Timp de trei zile, bucurestenii si nu numai sunt asteptati sa se bucure de concerte, dansuri, bucate traditionale, caligrafie, concursuri si multe altele.

Cea de-a IV-a editie a Festivalului Strada Armeneasca are loc in perioada 28-30 iulie.

Pe scena festivalului vor urca nume cunosute, precum Nicu Alifantis acompaniat de Fragile Band, Harry Tavitian alaturi de Cserey Csaba, Corina Chiriac, AG Weinberger & Band, Mahala Rai Banda si multi altii.

Momentele de dans vor fi asigurate de diferite ansambluri deja bine cunoscute publicului festivalului, precum cele de dansuri armenesti Vartavar si Hayakaghak si cel de dansuri grecesti Kymata. Invitatii de onoare anul acesta sunt cei de la Karin Dance Folk Ensemble, un ansamblu de dansuri traditionale din Armenia, cunoscut la nivel international pentru prestatiile sale captivante si stilul unic.

Dar acesta este numai inceputul! in cadrul festivalului vor mai avea loc ateliere de dans, de caligrafie armeana si de creatie. Participantii se vor bucura de acte de magie stradala, piese de teatru, activitati recreative si multe altele. Bineinteles ca nu vor lipsi nici – deja faimoasa – bataia cu apa, o traditie veche armeneasca sau strada de carte.

Vizitatorii vor putea degusta bucate armenesti in cadrul restaurantului din curtea interioara, vor putea savura o cafea proaspata si se vor racori cu limonada si alte bauturi racoritoare. Bijuterii, tesaturi, obiecte handmade, carti, ilustratii si multe alte obiecte vor ajuta vizitatorii sa descopere o mica parte din Armenia in cadrul bazarului. Nu vor lipsi nici activitatile dedicate celor mici, precum piese de teatru, ateliere de papusi, creatie si jocuri.

Pentru cei curiosi a fost pregatit un tur ghidat prin fosta mahala armeneasca.

Noutatile acestui an sunt cele doua expozitii: "Armenia prin ochii lui Karapet si Hrair" (expozitie foto) si "Ayp, Pen, Kim!" (expozitie dedicata alfabetului si scolii armene) realizate de fotografi recunoscuti la nivel international pentru pasiunea si daruirea cu care isi realizeaza lucrarile.

De asemenea, participantii isi vor putea testa abilitatile de logica si creativitate in cadrul unui Escape Room inedit, ce are ca poveste fosta scoala armeana Misakian-Kesimian din Bucuresti.

Festivalul se va desfasura vineri, 28 iulie intre orele 18:00 – 22:00, sambata, 29 iulie intre 10:00 - 22:00 si duminica, 30 iulie intre 10:00 – 22:00. Accesul este gratuit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea