De prin lume adunate

#teatru #festival #podul #studenti #eugene ionesco

Festivalul de teatru studentesc “Eugene Ionesco”

In perioada 21-23 noiembrie 2008 are loc in Bucuresti “Festival National de Teatru Studentesc Eugene Ionesco”. Din anul 1994 la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti se desfasoara festivalul national de teatru Studentesc  “Eugene Ionesco”. Este un festival de teatru al absurdului, un omagiu adus de catre studentii impatimiti de teatru “monstrului sacru” al avangardei teatrale europene.

Acest festival este un eveniment unic in peisajul teatral romanesc. Festivalul Eugene Ionesco se va desfasura in sediul Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti. Spectacolele au loc in sala Pod si Uunderground. Intrarea este libera.

“In acest mileniu plin de absurzi, noi suntem cei dintai!”

Acesta este motto-ul ales de organizatorii festivalului teatrului studentesc. Teatrul Studentesc Podul s-a infiintat in Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti in anul 1967 la initiativa studentilor la IATC (pe atunci): Magda Bordeianu, Teodor Sugar, Grigore Popa. Primul spectacol aavut loc loc pe 10 ianuarie 1968.

Chiar de la infiintare a devenit un loc magic in care actorul este ceea ce este menit sa fie: elementul principal al spectacolului, principalul transmitator de emotie, acela care creaza atmosfera speciala pentru care spectatorul isi doreste sa mearga in sala de teatru iar si iar.

A fost primul teatru din tara care a renuntat la scena italiana, admitand ca spatiu de joc orice fel de incinta, stabilind in felul acesta un mai viu dialog actor-spectator.

Programul festivalului:

Vineri 21 noiembrie 2008

ora19:00 – “Oedip salvat” : regia Catalin Naum

Sambata 22 noiembrie 2008

ora 15:00 –“Il cunoasteti?” de Eugene Ionesco -regia: trupa Histrionic
ora 16:00 – “Cu usile inchise” de J.P.Sartre, regia: Andrei Covaliu
ora 17:30 – “Conversatii in jurul mesei” de Roland Dubillard, regia: Mihai Serghei Todor
ora 18:30 – “Despre sexul femeii-camp de lupta in razboiul din Bosnia” adaptare dupa Matei Visniec, regia: Aurel Luca
ora 20:00 –“Cantareata cheala” de Eugene Ionesco, regia: Crista Bilciu

Duminica 23 noiembrie 2008

ora 11:30 – “Lumea lui Ionesco” - colocviu teatral, invitati: Mihai Lungeanu, regizor, Director al Teatrului 'Eugene Ionescu' din Slatina, vicepresedinte al Societatii Culturale Eugen Ionescu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea