De prin lume adunate

#donatii #vacanta # orfelinate #organizatii caritabile

3 idei sa donezi in vacanta

Atunci cand te duci in vacanta, te uiti vreodata la copiii saraci si te gandesti “Mi-as dori sa pot face ceva pentru ei?” Ei bine, poti si ar trebui sa faci ceva pentru ei! Poti sa-ti transformi fapta buna intr-o traditie de familie care ar putea continua de-a lungul generatiilor viitoare.
 

Pleaca la drum doar cu gandul ca faptele bune vin in cantitate mica.


Daca te decizi sa faci din vacanta ta un prilej de a-i ajuta pe ceilalti, nu numai ca te va face sa te simti mai bine, dar ti-ar putea intari si familia. Daca nu stiati, o familie are o multime de avantaje sa calatoreasca si sa faca si o fapta buna impreuna.

Atunci cand proprii vostri copii vad alti copii din orfelinate sau centre de plasament, ei incep sa pretuiasca lucrurile pe care le au. Copii vostri pot ajuta sa imparta lucrurile pe care intentionezi sa le donezi, aducandu-le un sentiment de implinire si mandrie fata de gestul caritabil facut.

Poti sa afli foarte usor informatii despre scoliile si organizatiile din zona pe care o vizitezi, printr-o simpla cautare pe Internet sau prin contactarea unei persoane locale. Poti gasi un site de turism local si poti afla de acolo informatii generale despre zona sau poti sa te alaturi unui forum sau grup cu subiecte de discutii despre donatii.

Odata ce te-ai hotarat unde iti petreci vacanta, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa alegi organizatia sau sa sprijini cauza in care iti doresti sa te implici. Fii sigur ca sunt o multime de organizatii caritabile care vor primi orice tip de donatie pe care o vei face. Fiecare insula, oras sau tara are scoli, orfelinate, centre si asociatii caritabile care au nevoie de donatii.

De exemplu, scoliile si orfelinatele sunt locuri foarte bune pentru a face o donatie. De obicei, in tarile cele mai sarace, scolile nu beneficiaza de fonduri locale sau de la Guvern. Parintii acestor copii sunt nevoiti sa ii invete ei insisi pe copii sa citeasca, si de cele mai multe ori, acestia primesc rechizite de la turisti sau din partea centrelor de donatii din afara tarii.

Donarea de rechizite scolare poate ca nu pare ceva “distractiv” pentru tine, insa ia aminte ca acesti copii nu au prea multe lucruri si ei stiu cat de importante sunt aceste donatii. Orice rechizite scolare pe care poti sa le donezi, vor fi de folos pentru educatia si viitorul lor.

1 O croaziera vine la pachet cu un gest caritabil

Daca alegi croaziera, afla ca este un mijloc perfect sa oferi celor nevoiasi. Navele de croaziera pun la dispozitie, vacante intre 2-10 zile, sau mai mult. Si ai o multime de oportunitati aici sa donezi celor saraci! Aceste vase de croaziera, de obicei, fac opriri in mai multe locuri, asa ca depinde de tine ce port alegi. Te sfatuim sa afli numele fiecarui port in care vei opri.

Un aspect important de care trebuie sa te interesezi este in privinta legilor si regulilor privind accesul in vama. Legile sunt diferite in fiecare vama, si daca stii de la bun inceput restrictiile care se impun, nu vei avea dureri de cap. De exemplu, unele legi spun ca doar cinci jucarii (piese de jucarii) pot fi aduse in tara, intr-o singura expeditie. Alta idee buna este sa afli cat sunt taxele din port.

Urmatorul pas pe care trebuie sa il faci pentru a realiza donatia este sa gasesti organizatiile caritabile cele mai apropiate de port, si sa stii cat timp ai la dispozitie. S-ar putea sa ai parte de o experienta neplacuta daca te pierzi prin imprejurimi, sau mai rau, pierzi vasul.

2 Intreaba localnicii

Un alt mod de a face o fapta buna cat esti in vacanta este sa intrebi localnicii care sunt cele mai apropiate scoli, orfelinate, sau centre sociale. Daca faci o mica cercetare despre locurile pe care le vei vizita, poti sa gasesti companii care ofera transport gratuit catre acestea. Astfel de companii au si site-uri web, asa ca poti sa mai afli, de asemenea, programul de vizita, varsta si tipul de beneficiari care se afla in ingrijirea acestora, cat si lucrurile de care au nevoie.

3 Alege ce vrei sa donezi

Cea mai usoara parte a intregului proces de donatie, este sa alegi ce vrei sa daruiesti. Scoliile, in general, au nevoie de creioane, pixuri, creta, markere, capsatoare si capse, hartie si ustensile pentru desen. Insulele si tarile mici, depind de multe ori de banii proveniti de la turistii care ii viziteaza. Localnicii acestor insule ii invata pe copii lor sa vorbeasca limba Engleza, pentru a se putea intelege cu turistii si a-si castiga existenta. Poti afla daca pe o insula sau intr-o tara se vorbeste alta limba, si sa donezi un dictionar pentru limba respectiva.

Orfelinatele ar putea avea si ele nevoie de rechizite, dar cel mai probabil ele au nevoie de obiecte mai practice si de zi cu zi. Incaltamintea si hainele aproape noi sunt mereu necesare, insa ele pot fi destul de grele la transportare. Sosetele sau lenjeria intima sunt mai mici si mai usor de dus. Alte obiecte pe care poti sa le donezi sunt truse de prim ajutor, jucarii, periute si pasta de dinti.
 

Alte sfaturi


Asigura-te ca nu transporti un bagaj care depaseste limitele de greutate ale companiei aeriene. O solutie ar fi sa pregatesti cateun rucsac pentru adultii familiei, care poate fi purtat usor in spate, cu toate obiectele de donat. In acest fel, vei stii unde sa cauti obiectele si iti va fi mult mai usor sa le imparti.

Un alt lucru dragut pe care l-ai putea face, este sa ambalezi obiectele in pungi de cadouri pe care le inmanezi fiecarui copil. Poti sa pui in punga de cadouri creioane, pixuri, gume de sters si acadele. Aceste obiecte sunt mici si usoare. Trebuie doar sa stii numarul exact de copii din scoala. Scoliile straine au in jur de 30-40 de elevi intr-un an. Odata ce ai numarul exact, mai fa cateva cadouri ca o masura de siguranta.

Last, but not least, nu uita sa te distrezi! Incearca sa faci din procesul de donare o experienta placuta pentru familie si implica toti membrii de la bun inceput!

Citeste articolul pe Imparte.ro - Cum sa donezi inteligent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea