De prin lume adunate

#mos nicolaie #copii #povesti #sarbatori

Povesti de Mos Nicolae

Cine mai crede in povesti? Copiii nostri, cel putin. Si, o data cu ei, adultii devin, fara sa vrea, interesati de magie, balauri sau Feti-Frumosi. De aceea, cartile de povesti sunt, alaturi de jucarii, cele mai potrivite cadouri de Mos Nicolae.

Iata in continuare doua povesti in versuri scrise de autori romani, aparute la editura Humanitas.

A doua carte cu Apolodor- Gellu Naum

Cartea este povestea unui pinguin ce poarta numele de Apolodor. Acesta calatoreste in jurul lumii si in cosmos din dorinta de a ajunge in taramul magic, denumit Ablador. In aceasta aventura, pinguinul este insotit de numerosi prieteni printre care camila Suzi , cangurul Ilie sau leul Amedeu.

Cartea despre Apolodor se deosebeste de alte povesti pentru copii deoarece este scrisa in versuri. Astfel, din rima in rima, copilul tau va participa intr-un mod foarte antrenant la pataniile eroilor din poveste. In plus, volumul contine numeroase maxime sau intamplari haioase si initiatice care il vor transpune pe cel mic in lumea jocului sau a invatarii.

Cartea se gaseste la editura Humanitas precum si in librariile on-line la pretul aproximativ de 27 RON.

Intoarcerea lui Arpagic- Ana Blandiana

Cei mici sunt, in general, innebuniti dupa pisici. Daca si copilul tau face parte din aceasta categorie, atunci Intoarcerea lui Arpagic este povestea pe care o cauti.

In istorisirea cu Arpagic, seful motanilor, pisicile sunt colorate in nuante de violet, furnicile scriu poezii, prunele au devenit portocalii, iar centrul universului a devenit o gradina in care totul tinde spre haos. Va reusi Arpagic sa invinga in lupta cu pisicile potrivnice lui? Va reusi sa faca ordine in harababura care ii caracterizeaza lumea?  

Cartea se gaseste la pretul de 45 RON la editura Humanitas sau on-line.

Cele mai frumoase basme rusesti

In cazul in care doresti sa ii citesti celui mai mic membru al familiei tale cateva povesti si basme traditionale, poti alege Cele mai frumoase basme rusesti.

Specialistii afirma ca Rusia este locul unde s-au inventat povestile. Volumul prezentat iti propune mai mult de o suta de basme made in Rusia care iti vor fermeca copilul. Fapturile fantastice sau taramurile magice rusesti pot constitui exact pata de culoare  de care are nevoie orice pusti.

Cartea se gaseste la editura Polirom sau on-line la pretul aproximativ de 40 RON.

Broasca zboara? – Sonia Canals

Acesta este o carte pentru copii dependenti de calculator. Mai exact, cand observi ca nu mai poti sa iti dezlipesti odrasla din fata jocurilor pe calculator, intreaba-l daca broasca zboara, apoi ofera-i volumul cu acelasi titlu.

Bineinteles ca broasca nu zboara va spune cel mic, insa rasfoind cartea va descoperi numeroase surpriza care, iti garantez, il vor face sa petreaca  numeroase momente agreabile si sa isi schimbe priortitatile.

Cartea se gaseste la editura Rao sau on-line la pretul de 30 RON.

Manual de aventuri pentru baietii curiosi - 100 de jocuri si escapade- Sam Martin

Iata ca s-a inventat si un manual de aventuri. Titlul cartii sugereaza ca numai baietii curiosi au acces la taramul aventurilor. Totusi, fetitele ii pot insoti in calatoria lor prin lumea jocurilor si pot chiar sa fie mai puternice decat ei.

Cartea se constituie ca un ghid care iti va initia copilul in secretele lansarilor de rachete, in dresarea cainilor, in trimiterea si receptionarea de semnale secrete etc.

Cartea se gaseste la editura Curtea Veche la pretul de 33 RON.

Alte articole pe aceeasi tema, gasesti aici si aici.    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea