De prin lume adunate

#unde iesim #valentine's day #concerte #teatru #evenimente #restaurant #cafenea

10 idei pentru un weekend romantic in Bucuresti

Weekendurile romantice reprezinta ocazia perfecta pentru cupluri de a reaprinde flacara pasiunii si de a regasi magia din viata lor. De Valentine's Day puteti petrece un weekend romantic chiar in Bucuresti, fara stres si aglomeratie, daca va veti concentra doar asupra voastra si a lucrurilor frumoase pe care le puteti face in cuplu.

De Valentine's Day acorda-ti cateva momente de liniste, in compania partenerului de viata, fara intreruperile familiei, ale prietenilor sau copiilor. Doua zile de liniste si pasiune pot face minuni pentru orice cuplu.

Chiar daca nu iti vine sa crezi, Bucurestiul poate oferi numeroase momente romantice. Cheia este sa stii sa cauti locurile si activitatile care vor da un plus de romantism relatiei si a timpului petrecut cu persoana iubita . O zi romantica in Bucuresti poate fi petrecuta chiar si acasa. Daca ai putina imaginatie poti crea o seara romantica la lumina lumarilor sau chiar privind un film romantic.


1 O plimbare prin parc

 

Chiar daca vremea nu iti permite, o plimbare prin parc poate fi un ingredient cheie pentru un weekend romantic reusit petrecut in Bucuresti. Poti alege un parc din apropierea locuintei tale sau poti merge in parcurile mari, care iti ofera mult spatiu si loc de plimbare. Vei avea astfel ocazia sa discuti in liniste cu persoana iubita si vei putea totodata sa te bucuri de frumusetea peisajului, oricare ar fi vremea. Pentru un plus de romantism, alege parculetele din centrul capitalei, parcul Ioanid , parcul Icoanei sau Cotroceni.

 

2 Redescopera Bucurestiul

 

Daca plimbarea prin parc ti-a deschis apetitul pentru privelisti noi, te poti plimba prin Bucurestiul vechi, cu casele si cartierele sale frumoase, poti vizita muzee sau galerii de arta in care in mod normal nu ai intra niciodata in timpul saptamanii. Impreuna cu persoana iubita, poti pretinde ca te afli intr-un oras nou si astfel poti vizita atractiile orasului prin prisma unui turist. Bucurestiul ascunde nenumarate comori, parcuri, muzee, case memoriale, stradute, cartiere pline de mister, baruri si cafenele interesante. Daca nu ai fost niciodata, acum este momentul potrivit pentru o vizita la Castelul lui Vlad Tepes din Bucuresti. Nu-i asa ca nu stiai ca exista?

 

3 Ia cina intr-un restaurant cochet

 

Dupa atata plimbat pe strazile Bucurestiului, pofta de manacare isi face si ea aparitia. Pe inserat, poti merge pentru o cina romantica la unul dintre restaurantele micute ale capitalei sau bistrourile bine ascunse pe stradutele din centrul capitalei. Atmosfera in aceste localuri este de obicei intima, potrivita pentru intalnirile linistite in doi si vei avea senzatia ca te afli in localurile cochete din Paris. Pentru o experienta unica, iti recomandam restaurantul Casa Satya, restaurantul Mandala sau Mystic Tree.

 

4 Mergi la un film de dragoste

 

Chiar daca pare un mod banal de a petrece ziua de Valentine's Day, vizionarea unui film de dragoste este pentru multi dintre noi o optiune ieftina si convenabila. In aceasta perioada, pe ecranele din capitala ruleaza cateva filme dragute pe care le poti alege de Valentine's Day. Fie ca alegi un film serios, fie o comdie romantica, important este sa te simti bine si sa te distrezi. Daca vrei sa o vezi pe Meryl Streep sexy la 60 de ani, poti merge la filmul It's Complicated, poti alege un film frantuzesc, Ensemble c'est tout, poti gusta din magia filmelor italiene la Nine sau poti fi impresionat de tehnologia din Avatar.

 

5 Mergi la patinoar

 

Vremea de afara ne face sa ne gandim mai mult la Mos Craciun decat la cupidoni si inimoare rosii. Bucurestiul nu s-a grabit sa isi inchida patinoarele, asadar poti alege sa te distrezi pe gheata de Valentine's Day. Cateva dinte mall-urile din capitala au patinoare inchise, unde te vei simti bine, fara sa suporti frigul de afara. Astfel, poti merge la Afi Palace Cotroceni sau la Liberty Center.

 

6 Mergi la teatru

 

Pentru o seara reusita de Valentine's Day poti alege sa mergi si la o piesa de teatru. In weekendul indragostitilor, la teatrele din Bucuresti poti vedea cateva piese romantice. Astfel, poti merge pe 13 februarie, de la ora 19.00, la TNB, la piesa Rendez-vous, cu  Rodica Popescu Bitanescu, iar de Valentine's Day, pe 14 februarie, la TNB poti merge la Tectonica sentimentelor, cu  Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Tamara Cretulescu , Carmen Ionescu, sau la Sanziana si Pepelea, tot la TNB. In distributie vei descoperi actori mari ai scenei romanesti precum Mircea Albulescu, Ileana Olteanu, Silviu Biris, Monica Davidescu, Magda Catone sau Marius Bodochi. Tot ce trebuie sa faci este sa iti cumperi biletele, de atmosfera se vor ocupa actorii.

 

7 Petrece o noapte romantica la hotel

 

Chiar daca in mod normal nu ai face asa ceva in orasul in care locuiesti, de Valentine's Day poti face o exceptie petrecand o seara romantica la un hotel. Vei avea parte de atmosfera intima, sampanie, trandafiri rosii si meniuri speciale cu mancaruri afrodisiace. Mai multe detalii despre un weekend la hotel gasesti aici.

 

8 Petrece o zi la spa

 

In perioada Sfantului Valentin, multe centre de infrumusetare din capitala ofera pachete promotionale pentru indragostitii care aleg sa isi petreaca ziua relaxandu-se la spa. Pachetele cuprind sesiuni de masaj cu diverse ingrediente magice precum cristale, exfoliere cu zahar brun, impachetari in ciocolata sau jacuzzi. Te poti bucura astfel de momente linistite impreuna cu persoana iubita.

 

9 Testeaza mancaruri exotice

 

De Valentine's Day este o ocazie buna de a testa preparatele culinare ale altor bucatarii. Cu siguranta te-ai saturat de sarmale, fripturi cu cartofi prajiti si placinte cu mere si branza. Incearca ceva inedit in aceasta zi, preparate pe care nu le-ai mai incercat pana acum. In Bucuresti exista numeroase restaurante internationale, cu specific arabesc, indian, thailandez, spaniol sau japonez. Multe dintre aceste restaurante au pregatit meniuri speciale, cu preparate afrodisiace. Restaurantul Agra Palace , cu specific indian, a pregatit de Valentine's Day un meniu deosebit pentru indragostiti, format din mancare afrodisiaca, bautura Kama Sutra si deserturi din ciocolata si fructe exotice.

 

10 Mergi la concerte

 

In weekendul de Valentine's Day, in Bucuresti au loc numeroase concerte dedicate indragostitilor. Directia 5, Vonda Shepard sau Vita de Vie canta pentru toti indragostitii.  Un concert este o buna ocazie de a te simti bine impreuna cu partenerul tau, ascultand live melodii de dragoste.

Iata asadar cateva idei pentru un weekend romantic in Bucuresti. Daca vrei sa te simti cat mai bine, deconectat de la rutina zilnica, in weekendul indragostitilor inchide telefoanele de acasa si mobile, scoate televizorul si radioul din priza si ofera-ti cateva momente intime alaturi de partenerul sau partenera ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea