De prin lume adunate

#ziua internationala a muncii #timp liber #betivi #vrajitoare #1 mai

1 mai - Ziua muncitorilor betivi

este Betivilor. Asa scrie la traditie, nu am zis-o eu. Pe langa , romanii sarbatoresc (de cele mai multe ori fara sa stie) si Armindenul supranumit si " ziua betivilor".

In vremurile vechi, mosii si stramosii nostri obisnuiau sa isi impodobeasca casele cu ramuri verzi prin care atrageau recolte bogate pentru noul an. Si banuiesc ca beau de stingeau. Caci, altfel, de ce sa fi fost cunoscuta prima zi din mai drept Ziua Betivilor? Astfel ca, stimati tovarasi, simpatici studenti si minunati intelectuali ai tarii, aveti verde la bere si spirtoase. De la traditie citire.

1 mai este si ziua vrajitoarelor. Se pare ca nu doar oamenii uda bine cu alcool aceasta zi, ci si vrajitoarele. In prima noapte de mai, denumita si Noaptea Valpurgiei, vrajitoarele se strang pentru un summit mare de tot si fac, evident, farmece.

Cele mai tinere vrajitoare sunt initiate in magia alba sau neagra, in timp ce suratele lor mai batraioare isi omoara timpul scalambaindu-se in jurul focului.

Dar ceea ce este cu adevarat palpitant abia la sfarsit vine. Este vorba despre concursul de zburat cu matura. E, imaginati-va niste vrajitoare bete si cu valvoi care fac opturi cu matura pe desupra romanilor. Periculos, va spun eu.

De 1 mai - mititelul la putere

Pentru cei care s-au nascut si au crescut oameni mari in era comunismului, 1 mai ramane ziua in care se faceau fastuoasele manifestari. Comunistii marsaluiau pe strazi cu pancarta in stanga, cu berea in dreapta si cu gura plina de mititei cu mustar. Vai, ce se mai umpleau parcurile de rasete de copii si de neveste de muncitori disperate dupa vata pe bat.

Din punct de vedere istoric, in 1889 socialistii extremisti au decretat 1 mai drept Ziua Internationala a Muncii. Urma ca aceasta zi sa aminteasca de muncitorii constructori din Statele Unite care au murit in 1872 in timp ce manifestau pentru reducerea zilei de munca la 8 ore.

Mai tarziu, care se sarbatoreste intr-un mod cu totul neasteptat, si anume, stand. Astfel ca, va doresc o sedere fascinanta de 1 mai.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea