Muzica

#producator #muzica #artisti #impresar #jurnalist muzical #promoter

Vrei sa lucrezi in industria muzicii? Iata 5 joburi pentru tine

Iti doresti o cariera in muzica dar nu te ajuta vocea si nici nu ai excelat la vreun instrument? Nu te impacienta, cu putin noroc si destul de multa munca, poti avea sansa de a lucra cot la cot cu artistii tai preferati. Exista si alte oportunitati pe piata in afara clasicului solist intr-o formatie. Iata 5 joburi din industria muzicii pentru care ai putea opta.


1. Promoter concerte

Promoterii se ocupa de promovarea unui show. Ei sunt responsabili cu mentinerea legaturii dintre artisti si impresarii lor, pe de-o parte, dar si cu autoritatile locale si cu managerii cluburilor, pe de cealalta parte.


2. Impresar

Meseria de impresar este una dintre cele frumoase, stresante dar, in acelasi timp, si banoase joburi din industrie. Daca ai norocul sa lucrezi cu un artist de renume, atunci sigur agenda ta si a clientului tau vor fi extrem de incarcate. Pe langa faptul ca te ocupi cu programarea concertelor si a inregistrarii albumelor vedetelor pe care le reprezinti, te vei asigura si de buna desfasurare a showurilor, asigurand logistica necesara si indeplinind dorintele artistilor.


3. Promoter Radio

Promoterii radio mentin legatura cu artistii si casele de discuri in vederea promovarii acestora in eter. La noi, de obicei promoterii radio sunt DJ-ii cunoscuti care isi permit sa stabileasca trendurile muzicale si sa realizeze topurile celor mai ascultate piese pe calea undelor. Agenda unui promoter radio va fi mereu plina.


4. Jurnalist muzical

O alta cale sa ramai conectat la fenomenul muzical este sa scrii despre el. In Romania nu se cer neaparat studii in domeniu, asa ca te poti angaja la un ziar cu specific monden, o revista de specialitate sau un blog despre muzica, fara sa conteze facultatea terminata. Avantajul acestui job este ca stai in permanent contact cu vedetele si impresarii, le iei interviuri si primesti permise de trecere in culise la concertele lor.


5. Producator

Ca si promoterii de radio, producatorii au o influenta imensa asupra soundului unui artist. Ei stabilesc de comun acord cu vedeta sau formatia cum trebuie sa sune viitorul album. Mai mult de atat, producatorii se implica si in realizarea albumului, precum si a videoclipurilor muzicale.

Sursa foto: amalong.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea