Muzica

#marc anthony #jennifer lopez #abba #beyonce #cher #vedete #cuplu #melodie #piesa #dragoste #iubire #romantism #valentine's day #muzica #blues #dance #oldies #rock #pop

Valentine`s Day: duete celebre in muzica

 
Valentine`s Day. O zi care rascoleste atat sentimentele oamenilor, cat si tarabele comerciantilor, impanate cu tot felul de inimioare flausate, in cautarea mesajelor ce gadila orgoliul redundantului „Te iubesc”.

Si cum poate fi transmis mai frumos acest mesaj, daca nu pe un fundal melodios si plin de incarcatura emotionala? Si cine se poate ocupa cel mai bine de aceste detalii deca nu artistii din lumea muzicii care culmea mai sunt si indragostiti. Se zice ca atunci cand iubesti, esti inspirat si creatiile tale, atinse de sagetile unui Cupidon profesionist, inmoaie si inima inghetata a lui Jack The Frost Man.

Ei bine, daca e chiar asa sau nu, va las pe voi sa decideti. Aveti mai jos o lista cu duete celebre de „iubareti” din lumea muzicii. Melodii mai vesele, melodii mai triste, cu final fericit sau nu, dar toate manate de aceleasi porniri artistice izvorate din nesecatul rau al iubirii.

Cher & Sony – "I Got You Babe"

Este probabil una dintre cele mai iubite piese din istoria muzicii, un succes rasunator care a avut ca fundament o poveste de dragoste tumultoasa si intensa. Cand s-au cunoscut, Cher, pe numele sau real Cherilyn Sarkisian LaPiere, avea 19 ani si Sony Bono, 30. Iubirea dintre ei a fost cea care i-a dus pe culmile celebritatii. Si-au trait povestea aparati de sigla „Cher&Sony”. Au impartit sentimentele cu fanii indragostiti de dragostea lor prin piese precum „I Got You Babe”, „Baby Don`t Go” si „The Beat Goes On”. Si, desi au ajuns la final, dupa aproape 10 ani, acordurile optimiste le-a asigurat un loc binemeritat in topul celor mai frumoase duete ale tuturor timpurilor.



Romina Power & Al Bano – Sempre, Sempre

„Sempre, Sempre” este unul din multele hituri ale celebrului cuplu Albano Carissi si Romina Power. Relatia acestora, care a durat aproape 30 ani, am putea sa o incadram in categoria povestilor de dragoste cu un final nu tocmai fericit. Desi au dobandit un succes enorm ca sot si sotie in viata reala, si ca un duo pe scena, Albani si Romina au sfarsit printr-o despartire tragica alimentata de cumplita sinucidere a Ylenei, unul dintre cei 4 copiii pe care ii au impreuna. Probabil nu este cel mai bun exemplu de dat pentru Valentine`s Day, dar suntem siguri ca „Sempre, Sempre”, ce exprima iubirea calda si linistita din caminul familiei tipic italienesti, a incalzit inimile mai multor generatii , din 1970 si pana in prezent.

 

Sandra & Michael Cretu – "Sadeness" (proiectul Enigma)

Sandra, de origine germana si Michael Cretu, roman, si-au cladit cariera pe baza unei frumoase povesti de dragoste nascuta dintr-un melanj ciudat electro-dance. Michael Cretu i-a dedicat sotiei sale, piesa „Maria Magdalena”, care de altfel a propulsat-o pe aceasta pe culmea succesului. Drept recunostiinta, artista si-a imprumutat vocea pentru proiectului Enigma ce a dat un alt sens iubirii jucata intens si patimas in piese precum „Sadeness” si „ Mea Culpa ”. Cei 2 au avut o casnicie fericita si solida, desi intr-un final au ajuns la despartire. Maturitatea relatiei insa a dat acesteia profunzime, iar un capat de drum s-a consolidat pe un nou inceput, construit din prietenie.

 
Jennifer Lopez & Marc Anthony - "No me ames"

„No me ames” este una dintre cele mai frumoase piese de dragoste, sedimentata adanc in temelia muzicii dragi celor incarcati de romantism. Mesajul cantecului impresioneaza prin dorinta de sacrificiu ce te intremeaza atunci cand iubesti. Cum de altfel, este pregnanta nevoia aproape dureroasa de a sorbi fiecare secunda a timpului ce se incapataneaza sa ti-l fure pe cel drag de langa tine. Desi in cantec se simte prezenta implacabila a unui final zdruncinat de mana indiferenta a mortii, in viata de zi cu zi, cuplul Jennifer si Marc Anthony isi duce linistiti viata mai departe, alaturi de cei 2 copii. Indragostitii isi construiesc cu migala finalul fericit al unei iubiri tesute in fire armonioase pe o panza desenata in culori vesele si rezistente.

 

Beyonce Knowles & Jay-Z – Bonnie & Clyde

Un bad-boy si o femeie sex-symbol, o iubire periculoasa, multa pasiune si adrenalina. Single-ul „Bonnie & Clyde” descrie perfect relatia dintre Beyonce Knowles si Jay-Z. Un hit bine pozitionat in clasamente, care ne prescrie ingredientele unei iubiri moderne, un Valentine`s Day al zilelor noastre, sarbatorit prin dovezi lacome si indraznete ale unor sentimente tinere certate cu tinuta scrobita a inhibitiilor.

 

ABBA, o saga a iubirii

Pe final, o mica particica din ceea ce am putea numi o saga a iubirii, repertoriul trupei ABBA care ne povesteste dragostea prin toate formele ei: fericire, zambet, tristete, ura, despartire, dor. „Lay all Your Love on Me”, „The Winner Take It All”, „Mamma Mia” sau „Knowing me, Knowing you” sunt doar cateva exemple de ganduri sonore transmise de cuplurile Benny si Frida si Bjorn cu Agnetha pentru indragostitii din intreaga lume.

 
Un indemn de Valentine`s Day? Canta-ti si tu iubirea si transmite-i-o celui drag.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea