Muzica

#new kids on the block #take that #nsync #trupe #backstreet boys #trupe baieti

Topul trupelor de baieti din anii '90

In preajma anilor '90, trupele de baieti au facut adevarate ravagii printre adolescentii din toata lumea. Melodiile lor deveneau rapid adevarate hituri internationale, iar miscarile lor erau imitate la perfectie de tinerii deveniti fani infocati. Mai mult, aproape ca nu exista casa in care sa nu existe postere cu Backstreet Boys sau mai vechii New Kids On the Block. Iata un top al boy band-urilor din anii '90.


1. Backstreet Boys

Nebunia pop in randul adolescentilor s-a declansat odata cu lansarea pe piata din America a celebrei trupe Backstreet Boys. Desi s-au lansat in 1993 in Orlando, Florida, succesul mondial a venit trei ani mai tarziu. In mai putin de patru ani, A.J.McLean, Nick Carter, Howie Dorough si Brian Littrell au sucit mintile a milioane de fete de pe intreg mapamondul, cu hit dupa hit. Dupa Beatles, Backstreet Boys sunt primul grup care a reusit sa atinga 30 de milioane de albume vandute pentru doua dintre discurile lor. Melodii ca "We've Got It Goin' On" sau "Quit Playing Games (With My Heart)" au facut istorie.


2. New Kids On the Block

Un alt grup de succes, New Kids On the Block s-a format in 1986 si a avut un start puternic intre 1988 si 1990. Albumul "Hangin’ Tough" din 1988 a fost un adevarat succes, iar baietii au ramas in inimile fanilor cu melodia "Step by Step". Albumul s-a vandut in trei milioane de exemplare, cu cinci mai putin decat "Hangin' Tough". Desi cresteau ca grup, in iunie 1994 trupa s-a despartit, fiecare dorind sa-si cladeasca o cariera solo. Au revenit in 2008 ca si Backstreet Boys, insa nu au mai avut acelasi succes.


3. "Take That"

O alta trupa care a facut ravagii si care a devenit unul dintre cel mai bine vandute grupuri in Marea Britanie, dupa Beatles, a fost Take That. Trupa s-a infiintat in 1990, initial ca un trio, la care s-au alaturat inca doi solisti. In 1995 au intrat pentru prima data in top 10 in America, insa in 1996 Robbie Williams s-a despartit de grup, preferand sa aleaga o cariera solo. Alegerea s-a dovedit a fi inspirata, iar Take That nu a mai avut acelasi succes fara Robbie.


4. NSYNC

O contributie la succesul NSYNC in America a avut-o prezenta solistilor Justin Timberlake si JC Chasez, cunoscuti adolescentilor inca de cand jucau in "New Mickey Mouse Club". Grupul s-a format in 1996, in acelasi oras ca si Backstreet Boys, Orlando, Florida. Din 2001 nu au mai lansat nici un album, Timberlake si Chasez avand cariere solo de succes.



Sursa foto: ryanseacrest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea