Muzica

#elton john #top melodii #melodii elton john # top melodii elton john

Top 8 melodii Elton John

Elton John este sinonimul muzicii pop de calitate. Excentric in vestimentatie si cu o orientare sexuala pe seama careia s-a glumit de nenumarate ori, Sir Elton John ramane in istorie datorita pieselor sale si mai putin datorita barfelor din tabloide.

Crocodile Rock

Piesa a fost compusa de Elton John si Bernie Taupin in anul 1972, fiind practic primul single cu care artistul britanic cucereste topurile din SUA.

Nikita

"Nikita" te atrage nu numai prin linia melodica deosebita, ci si prin clipul sugestiv in care Elton John traieste o poveste de dragoste, aparent imposibila, cu o femeie-soldat din fosta Uniune Sovietica.

Sacrifice

"Sacrifice" este o piesa emblematica pentru anii '90. Melodia, un single extras de pe albumul "Sleeping with the Past", a ocupat locuri fruntase in clasamentele din Franta si Marea Britanie.

I'm Still Standing

"I'm Still Standing" este o piesa care te duce cu gandul la vara, poate si datorita clipului sau colorat si plin de dinamism. Clipul a fost regizat Russell Mulcahy , cel care a realizat videoclipuri pentru Duran Duran , dar si primele doua filme ale seriei " Highlander ".

Don't Go Breaking My Heart

Duetul lui Elton John cu cantareata britanica Kiki Dee este piesa care i-a adus acesteia celebritatea. Cei doi aveau sa colaboreze si in 1993, la "True Love", un cover dupa Cole Porter.

Saturday Night's Alright For Fighting

In general, piesele lui Elton John pun accentul pe partea de pian. Exista si exceptie, "Saturday Night's Alright For Fighting" putand fi catalogata drept o piesa rock in toata regula.

Candle in the Wind

Recent, "Candle in the Wind" a ocupat locul al doilea intr-un top al celor mai depresive piese din toate timpurile, pe locul intai situandu-se "Everybody Hurt", unul dintre marile hituri semnate de R.E.M.

Your Song

Mix-ul de jazz si folk folosit pentru "Your Song" s-a dovedi a fi cartea norocoasa a lui Elton John. Melodia compusa in 1970 de Bernie Taupin s-a clasat pe locul 8 in US Top 10, devenind primul single de succes al lui John.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea