Muzica

#tina turner #top melodii #melodii Tina Turner

Top 7 melodii Tina Turner

Tina Turner este una dintre cele mai apreciate cantarete din istoria muzicii. Supranumita "Regina muzicii rock 'n' roll", artista se poate lauda cu milioane de albume vandute si numeroase piese cu care a cucerit clasamentele.

Iata cateva dintre cele mai reprezentative cantece din repertoriul sau.


7 River Deep – Mountain High


Piesa "River Deep – Mountain High" a fost lansata de Tina Turner in perioada in care canta alaturi de Ike Turner, fostul sau sot. Melodia a fost un hit in Europa si a fost inclusa in Grammy Hall of Fame (1999).


6 Private Dancer


"Private Dancer" este piesa care da titlul albumului pentru care Tina Turner a primit de cinci ori Discul de Platina in Statele Unite. Piesa, o compozitie semnata Mark Knopfler, trebuia sa fie inclusa pe un album Dire Straits. Knopfler a considerat insa nu este potrivita pentru o voce masculina si i-a incredintat-o Tinei.


5 I Don't Wanna Lose You


"I Don't Wanna Lose You" este unul dintre single-urile care au promovat albumul "Foreign Affair", lansat de Tina Tuner in 1989. Cea mai buna performanta inregistrata de "I Don't Wanna Lose You" a fost locul noua in topul britanic de single-uri.


4 Goldeneye


"Goldeneye" este tema muzicala principala a peliculei omonime, prima in care sarmantul Pierce Brosnan apare in rolul agentului secret James Bond. Melodia a fost compusa de Bono si The Edge de la U2 si s-a clasat in primele cinci locuri ale topurilor europene.


3 What's Love Got to Do With It


Lansat in 1984, single-ul "What's Love Got to Do With It" marcheaza revenirea Tinei Turner pe primele pozitii ale clasamentelor, dupa ce anterior artista lansase doua albume primite cu raceala de public.

Initial, piesa trebuia sa fie interpretata de Cliff Richard. Ulterior, a ajuns la Donna Summer, care a refuzat-o la randul sau.


2 We Don't Need Another Hero


"We Don't Need Another Hero" este tema muzicala principala a SF-ului "Mad Max Beyond Thunderdome", in care Tina Turner a aparut alaturi de Mel Gibson. Melodia a fost recompensata in 1986 cu Globul de Aur la categoria "Best Original Song".


1 The Best


Putini stiu ca "The Best" a fost inregistrata initial de Bonnie Tyler. Cea mai cunoscuta versiune ramane insa cea a Tinei Turner.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea