Muzica

#roxette #top melodii #melodii roxette #top melodii roxette

Top 7 melodii Roxette

Suedia a fost una dintre putine tari nordice care au reusit sa se impuna in lumea muzicala. Avem cel putin trei exemple graitoare: Abba, Ace of Base si Roxette.

Si pentru ca tot am adus in discutie trupa Roxette, pe 30 mai Marie Fredriksson si sarbatoreste ziua de nastere, un bun prilej de a ne aduce aminte de cateva dintre piesele cu care suedezii au reusit sa ne incante in ultimii 25 de ani.

7. Listen To Your Heart

Statistica arata ca pana in 2008 single-ul "Listen To Your Heart" a fost difuzat de radiourile americane de peste patru milioane de ori.

6. "Fading Like a Flower (Every Time You Leave)"

Desi a fost compusa de Per Gessle in 1989, "Fading Like a Flower (Every Time You Leave)" si-a gasit locul pe un album Roxette abia in 1991. "Fading Like a Flower (Every Time You Leave)" a fost al doilea single care a promovat apreciatul disc "Joyride".

5. Sleeping in My Car

Versurile piesei "Sleeping in My Car" au deranjat autoritatile chineze. Drept urmare, cei de la Roxette au fost rugati sa cante melodia intr-o varianta modificata in concertul din 1995, de la Beijing. Desi a fost de acord cu aceste modificari, trupa a interpretat piesa in varianta normala.

4. How Do You Do!

Melodia nu a reusit sa devina number one in SUA, in schimb s-a bucurat de un succes urias pe continentul european. De altfel, piesa s-a regasit si in setlistul concertului pe care Roxette l-a sustinut in mai 2011 la Bucuresti.

3. Joyride

Per Gessle, chitaristul trupei, povesteste ca primele versuri ale piesei sunt inspirate din biletetul de dragoste pe care i l-a lasat intr-o zi iubita lui: "Hello, you fool, I love you".

2. The Look

"The Look" este piesa cu care cei de la Roxette au devenit cunoscuti in intreaga lume. Melodia a ajuns pe locul intai in Statele Unite si in alte 24 de tari.

1. It Must Have Been Love

Varianta originala a piesei s-a numit "It Must Have Been Love (Christmas For The Broken Hearted)" si a fost conceputa pentru a fi lansata ca single de Craciun. Prima versiune dateaza din anul 1987 si a ajuns in primele 10 locuri ale topurilor suedeze. Piesa a fost refacuta trei ani mai tarziu si a fost inclusa pe coloana sonora a filmului "Pretty Woman", cu Richard Gere si Julia Roberts in rolurile principale.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea