Muzica

#rem #R.E.M. #top melodii #top melodii rem #melodii r.e.m

Top 7 melodii R.E.M.

R.E.M. a reusit sa-si castige de-a lungul timpului un loc binemeritat in galeria trupelor rock cu un sound aparte si un solist pe care care il poti recunoaste dintr-o mie.

Din pacate, R.E.M s-a destramanat fara sa apuce sa calce pe taram romanesc, asa ca nu ne ramane decat sa ne consolam cu un playlist cu cele mai tari piese ale sale.

7. Drive

"Drive" a fost unul dintre single-urile care au promovat apreciatul album "Automatic for the People". Piesa a ajuns pana pe locul 1 in topul de single-uri din Marea Britanie.

6. It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)

Peter Buck, chitaristul celor de la R.E.M., marturea intr-un interviu ca melodia "It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)" s-a inspirat partial din "Subterranean Homesick Blues", una dintre cele mai cunoscute compozitii lansate de Bob Dylan.

5. What's the Frequency, Kenneth?

In 1994, R.E.M. si-au surprins fanii cu "Monster", un album "mai rock" decat de obicei. "What's the Frequency, Kenneth?", unul dintre single-urile lansate de pe acest material, a avut parte de un videoclip difuzat in heavy rotation de postul MTV.

4. Man of the Moon

Melodia a fost inclusa pe coloana sonora a filmului cu acelasi nume, aparut in 1999 si in care Jim Carey a avut parte de un rol memorabil.

3. Shiny Happy People

"Shiny Happy People" este melodia perfecta cu care sa-ti incepi ziua. Vocea feminina care il secondeaza pe solistul Michael Stipe este Kate Pierson, componenta a grupului The B-52's.


2. Losing My Religion

"Losing My Religion" este melodia cu care R.E.M a avut cel mai mare succes pe teritoriul SUA.

Melodia a fost recompensata cu doua trofee Grammy: "Best Short Form Music Video" si "Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal".

1. Everybody Hurts

Piesa frumoasa, 'la sentiment' cum ar spune unii, "Everybody Hurts" a fost lansata de R.E.M in anul 1993, ca single de pe albumul "Automatic For The People".

In America, piesa a ajuns doar pana pe locul 29, dar in Marea Britanie a reusit sa urce pana pe 7, iar in Franta pana pe 3.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea