Muzica

#compact #melodii compact #top melodii compact

Top 7 melodii Compact

Compact face parte alaturi de Holograf si Iris din trio-ul de aur rockului romanesc. Spre deosebire de celelalte doua formatii care au avut o prezenta constanta in industria romaneasca, Compact nu a reusit sa tina ritmul, poate si din cauza problemelor de personal cu care s-a confruntat (tragicele disparitii ale chitaristilor Teo Peter si Emil Laghia).

Te invitam sa-ti amintesti impreuna cu noi de cateva dintre piesele cu care Compact a ajuns la inimile romanilor.

Fata din vis

"Fata din vis" este piesa care da titlul primul L.P. Compact, aparut in anul 1985. Tot in acelasi an, Compact face senzatie la Festivalul de Rock de la Dresda.

Jocul ielelor

O alta nestemata a albumului "Fata din vis" este "Jocul ielelor", o piesa cu un riff care-ti ramane intiparit in memorie.

Cine esti tu oare

"Cine esti tu oare" este una dintre piesele cele mai energice ale trupei. Melodia a aparut in 1991, in perioada in care Compactul era scindat in doua grupuri distincte: pe de-o parte Compact C din Cluj-Napoca, de cealalata parte Compact B din Bucuresti.

Piesa de fata a fost lansata in formula Compact B.

Stai cu mine

Melodia a aparut pe albumul "5. Compact", lansat in urma cu exact zece ani. Melodia a avut parte si de un clip, primul din cariera grupului. Clipul, regizat de Bogdan Toader, beneficiaza de aparitia Gabriela Cristea, fosta prezentatoare a reality show-ului "Nora pentru mama".

Toamna in sufletul meu

Muzica acestui hit Compact este semnata de chitaristul si actualmente producatorul Adrian Ordean. Surpriza cea mare vine insa la capitolul versuri. Acestea au fost compuse de inconfundabilul Ioan Gyuri Pascu.

Ma voi intoarce

"Ma voi intoarce" este una dintre cele mai reprezentative piese ale Compactului din perioada Leo Iorga. De altfel, solistul a continuat sa cante piesa in concertele sale chiar si dupa ruptura de Compact.

Trenul pierdut

Iti vine sa crezi ca au trecut deja doua decenii de lansarea piesei "Trenul pierdut"? Din fericire, piesa este una atemporala, pe care o poti asculta oricand.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea