Muzica

#the cranberries #top melodii #top melodii the cranberries #melodii the cranberries

Top 6 melodii The Cranberries

Cand spui The Cranberries, gandul iti zboara imediat la vocea cand sensibila, cand agresiva a lui Dolores O'Riordan, una dintre cele mai carismatice soliste rock din toate timpurile.

Irlandezii de la The Cranberries au avut o evolutie spectaculoasa in anii '90 si incearca sa revina in forta in 2012, cu albumul "Roses". Din pacate, "Roses" inca nu a reusit sa ofere un hit notabil, asa ca va propunem sa ne readucem aminte de piesele din perioada de aur a trupei.

6. Free to Decide

Piesa a avut un impact minor pe continentul european, insa a reusit sa se impune pe celalalt mal al oceanului, unde a ajuns pe locul 8 in topul Billboard.

5. Salvation

In "Salvation", cei de la The Cranberries aduc in atentia dependenta de droguri si felul in care o persoana poate scapa de aceasta problema. Piesa a fost inregistrata in 1995, in Windmill Lane Studios, studiourile folosite si de conationalii de la U2.

4. Ridiculous Thoughts

Linia melodica a piesei a fost compousa de Dolores O'Riordan si Noel Hogan. Versurile au fost scrise exclusiv de O'Riordan si fac referire la problemele pe care solista le-a avut cu jurnalistii britanici.

3. Ode to My Family

"Ode to My Family" este cel de-al doilea extras pe single de pe album "No Need to Argue". Melodia a fost un hit in majoritatea tarilor europene, cea mai buna performanta fiind locul patru in topurile franceze.

2. Linger

"Linger" este piesa in care solista Dolores O'Riordan canta despre primul sau sarut adevarat, dupa cum marturisea chiar ea in documentarul "'99 Love Life & Rock'n'Roll". Melodia figureaza pe coloana sonora a filmului "Click" (2006), in care apar Adam Sandler si Kate Beckinsale.

1. Zombie

In fruntea topului celor mai bune piese lansate vreodata de The Cranberries am ales sa plasam o piesa emblematica pentru anii '90: "Zombie".

Lansata in 1994, "Zombie" este o piesa in forta, realizata in maniera alternativ rock - grunge, sonoritati la mare cautare in acea perioada. Melodia face referire la situatia din Irlanda de Nord, in special la unul dintre atentatele IRA din 1993, in care si-au pierdut viata doi copii.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea