Muzica

#trupa #a-ha #top melodii #top melodii a-ha

Top 6 melodii A-ha

Norvegia este cunoscuta ca una dintre tarile cu cea mai ridicata speranta de viata. La fel de adevarat este ca Norvegia este tara in care in fiecare zi se naste cel putin o trupa black metal. Nu ne vom opri asupra acestei zone underground a muzicii, ci ne vom aminti de A-ha, o formatie care a reusit sa se impuna la nivel mondial prin piesele sale extrem de melodioase.


6. Hunting High and Low


"Hunting High and Low" este nu numai o cantec de succes din repertoriul A-ha, ci si unul dintre coverurile pe care Colplay obisnuiau sa le cante prin concerte. De altfel, Chris Martin si colegii sai recunosc ca muzica celor de la A-ha reprezinta o importanta sursa de inspiratie.


5. Stay on These Roads


"Stay on These Roads" este piesa care da titlul celui de-al treilea album A-ha, lansat in 1988. Desi nu a facut o impresie buna in Statele Unite, melodia a reusit sa devina hit pe continentul european.


4. The Living Daylights


O alta piesa de succes de pe discul "Stay on These Roads" este "The Living Daylights", tema muzicala principala a filmului omonim din seria "James Bond". Statistica arata ca single-ul s-a vandut in peste 2 milioane de copii.


3. Crying in the Rain


"Crying in the Rain" a fost lansata initial de Everly Brothers, o trupa de succes din anii '60. Piesa a fost exploatata si cei cei de la A-ha, care au relansat-o intr-o versiune mult mai reusita in 1990.


2. The Sun Always Shines on T.V.


"The Sun Always Shines on T.V." este genul de piesa care te poate pacali. Dupa primele acorduri poti sa juri ca este o balada, iar in urmatoarele secunde descoperi ca se transforma intr-un cantec synthpop in toata regula.


1. Take on Me


Initial, "Take on Me" a fost lansata ca single in anul 1984, dar nu a reusit sa urce in topuri. Un an mai tarziu, ea a fost relansata intr-o varianta refacuta, devenind practic unul dintre cele mai reprezentative cantece pentru decada anilor '80.

La fel de celebru este si videoclipul sau, realizat cu ajutorul rotoscopiei, o tehnica speciala de animatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea