Muzica

#ozzy osbourne #limp bizkit #guns nroses #marilyn manson #Alien Ant Farm #Sid Vicios

Top 6 cele mai tari coveruri rock

Atunci cand te apuci sa preiei o melodie din repertoriul unui alt artist ai doua variante: fie o reproduci cat mai fidel, fie incerci sa-i imprimi o nota cat mai personala.



Lasam deoparte prima varianta si ne vom concentra asupra coverurilor care suna "mai altfel" decat originalul, mai precis a variantelor rock ale unor piese din zone muzicale total opuse.


Ozzy Osbourne feat. Dweezil Zappa- Stayin' Alive


Ozzy Ozbourne interpretand un hit disco al celor de la Bee Gees pare a fi visul cel mai urat al unui rocker. Ei bine, Ozzy a facut-o si pe asta, ce-i drept intr-o maniera mai special. La inregistrarea lui "Stayin' Alive" artistul a fost ajutat de Dweezil Zappa, unul dintre fiii lui Frank Zappa.



Marilyn Manson - Personal Jesus

Nu este nici prima si (presupun ca) nici ultima oara cand Marilyn Manson se joaca cu piese din repertoriul unor artisti din zone care nu preau au tangente cu rockul. Sa nu uitam ca acelasi Manson a lansat si "Sweet Dreams", o varianta mult mai intunecata a melodie cu care Eurythmics facea senzatie discoteci in urma cu un sfert de secol.




Alien Ant Farm - Smooth Criminal

Probabil ca cei de la Alien Ant Farm ar fi ramas in underground ca multe alte mii de trupe daca n-ar fi preluat piesa lui Michael Jackson. Coverul impresioneaza tocmai prin faptul ca se distanteaza de original. Riff-urile de chitara au cadenta unei mitraliere, iar atmosfera clipului parca face trimitere la Bloodhound Gang , o alta trupa americana cu un simt al umorului mai rar intalnit.



Sid Vicios - My Way

Basistul faimosilor The Sex Pistols nu s-a obosit prea tare sa invete versurile cantecului si nici sa respecte intocmai linia melodica. Rezultatul: poate unul dintre cele mai originale coveruri punk-rock din istoria muzicii.



Limp Bizkit - Faith

Daca esti fan inrait George Michael, te sfatuim sa nu asculti "Faith" in versiunea Limp Bizkit. Te asigura ca racnetele lui Fred Durst, nici chitara aspra a lui Wes Borland si nici scrath-urile sincopate ale lui DJ Lethal nu-ti vor pica bine la digestie.



Guns N'Roses - Knockin' on Heaven's Door

Bob Dylan a scris si lansat multe piese bune in cei 50 de ani de cariera. "Knockin' on Heaven's Door" este una dintre ele si, spre nefericirea lui, a avut mai mult succes in varianta refacuta de Guns N' Roses.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea