Muzica

#melodii #top melodii # top melodii tinerete #piese tinerete # top piese tinerete

Top 5 piese despre tinerete

Una din cele mai frumoase etape din viata unui om, cea a tineretii, a inocentei si a idealurilor marete reprezinta punctul de plecare pentru foarte multe opere artistice. Astfel, muzicienii nu au uitat sa abordeze aceasta tema in piesele lor.

Iata o lista cu cele mai frumoase cantece despre tinerete.

1. "You Make Me Feel So Young" (Frank Sinatra)

Unul din cantecele clasice ale secolului trecut, "You Make Me Feel So Young" a fost inregistrat in 1956, la o diferenta de 10 ani de momentul in care a fost compus de Josef Myrow si Mack Gordon.

2. "Yesterday" (The Beatles)

Cam in aceeasi perioada, cei de la Beatles lansau "Yesterday". Desi inca erau niste pusti, membrii trupei The Beatles vorbesc despre tinerete la timpul trecut, ca si cum au trecut deja intr-o alta etapa a vietii: "Ieri, toate problemele pareau departe".

Melodia face parte din albumul "Help!" (1965) si cunoaste peste 1600 de versiuni, fiind printre cele mai multe din istorie pentru aceiasi piesa. Intr-un top BBC, "Yesterday" a fost votata ca fiind cel mai bun cantec al secolului XX.

3. "Forever Young" (Rod Stewart)

"Forever Young" reprezinta un fel de imn al celor care raman tineri in suflet, indiferent de trecerea timpului.

Versurile refrenului "forever young, i want to be forever young/ do you really want to live forever, forever and ever" sunt cele care ar trebui sa ne caluzeasca pe fiecare din noi.


4. "When You Were Young" (The Killers)

"When You Were Young" face parte de pe albumul "Sam's Town" si demonstreaza o data in plus ca muzica buna nu are varsta.

5."Die Young, Stay Pretty" (Blondie)

In ciuda indemnului lansat prin intermediul piesei "Die Young, Stay Pretty", Blondie continua sa fie un nume de referinta in muzica internationala.

Cantecul, aparut in perioada anilor '80 reprezinta un crez artistic al celor de la Blondie, insa concentreaza si ideile unei intregi generatii.

In esenta, piesa expune o nevoie imperativa a omului de a trai viata la maxim. Nimeni nu trebuie sa isi iroseasca destinul si sa faca lucruri pe care le detesta.



Foto: theeltonjohntapes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea