Muzica

# probleme digestive #top cantareti #top muzicieni #muzicieni probleme auz

Top 5 muzicieni celebri cu probleme de auz

Este paradoxal sa fii muzician, dar sa nu poti diferentia anumite sunete din cauza problemelor de auz. Cu toate acestea, exista pe piata muzicala cativa artisti consacrati care au reusit sa se impuna si au invins acest handicap.

In cazul acestor artisti, fie problemele de auz au existat dintotdeauna si s-au agravat de-a lungul timpului, fie au fost determinate chiar de mediul in care ei isi desfasoara activitatea. Concertele nenumarate, boxele date la maxim si repetitiile pana noaptea tarziu si-au pus amprenta asupra acestor muzicieni.

Iata o lista cu muzicienii care au deficiente de auz.

1. Eric Clapton

Legendarul Eric Clapton a fost nevoit sa recunoasca problema cu care se confrunta.

A obtinut recunoasterea de trei ori pe Rock and Roll Hall of Fame, insa nu a fost scutit de probleme auditive. El sufera de tinitus, ceea ce inseamna ca percepe anormal anumite zgomote (sunete) in ureche.

2. Ozzy Osbourne

Rockerul Ozzy Osbourne, ale carui probleme cu alcoolul si drogurile sunt de notorietate, are frecvent pierderi de auz. El a precizat ca acest lucru i se intampla doar in timpul concertelor.

3. Jeff Bleck

Jeff Bleck, unul din cei mai cunoscuti chitaristi din lume sufera de aceeasi afectiune ca si Eric Clapton. El are tinitus, adica aude in permanenta zgomote ciudate.

4. Will.i.am

Cantaretul si producatorul Will.i.am a declarat ca are adesea senzatia ca ii tiuie ceva in ureche. El a descris zgomotul respectiv ca un "tarait dureros". Membru al formatiei Black Eyed Peas, Will.i.am a avut colaborari cu artisti celebri, precum Michael Jackson, Britney Spears sau Rihanna.

5. Phill Collins

Phill Collins a anuntat ca se va retrage din muzica, deoarece, din cauza concertelor zgomotoase i-a fost afectat aparatul auditiv.



Ca o curioziate, putem aminti ca insusi Ludwig van Beethoven a avut probleme de auz. De altfel, in 1814 el si-a pierdut auzul definitiv, insa acest lucru nu l-a oprit sa creeze in continuare unele din cele mai grandioase opere ale muzicii clasice (de exemplu, Simfonia a IX-a).

Foto:americanvocalacademy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea