Muzica

#andreea marin #stefan banica #top Stefan Banica #bubulina

Top 5 melodii Stefan Banica

Stefan Banica este cel mai bun exemplu de artist care a reusit sa isi croiasca drum in lumea muzicii, si, mai mult, sa aiba succes si in alte domenii (actorie, televiziune).



Anul acesta se implinesc doua decenii de la lansarea primului album Stefan Banica, "Un actor...Un rock'n'roll", un bun prilej pentru o recapitulare a celor mai tari piese lansate de artist in aceasta perioada.

5. Rodica

"Rodica" este o poveste la fel de valabila si astazi. Rodica este o tanara aspiranta la statutul de vedeta, care, din pacate, nu are niciun talent. Nea Tache, tatal ei, are insa un alt plan: vrea s-o angajeze casiera la Tarom.

Discutia in contradictoriu intre membrii familiei pe seama viitorului profesional al Rodicai este savuroasa.



4. Bubulina Gospodina

Inceputul piesei este promitator: "Dorm, mananc, beau si fumez,/Imi zice lumea ca sunt obez/Stau in pat la televizor/Ma uit la sud-americane pana mor." Este exact mentalitatea tipica a romanului caruia nu-i place sa munceasa si prefera sa petreaca toata ziua in casa. La randul ei, Bubulina este intruchiparea genului de femeie cu care romanii s-au obisnuit din mosi-stramosi: cea casnica , cu sarcini bine trasate (gateste, calca, spala etc).



3. Poveste

"Poveste" este un cantec cu versuri relativ banale, care poate a prins la public datorita story-ului sau rupt din realitate. Un El si o Ea se indragostesc intr-o seara de mai si raman impreuna pana la adanci batraneti. Melodia face parte pe cel de-al album de studio, "Cel de-acum", lansat de Stefan Banica in 2000.



2. Te iubesc , femeie

Un mare atu al piesei a fost videoclipul extrem de reusit. Muza lui Stefan Banica din acest clip este Andreea Marin, celebra prezentatoare a emisiunii "Surprize...surprize", cea care peste ani urma sa-i devina sotie.



1. Gaseste-mi loc in inima ta

"Gaseste-mi loc in inima ta" este primul extras de pe single de albumul "De dragoste...in toate felurile" (2001). A fost unul dintre hit-urile anului 2001, situandu-se multa vreme pe primele locuri ale topurilor din Romania.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea