Muzica

#paul mccartney #james bond #goldfinger #chris cornell #goldeneye

Top 5 cele mai bune piese din filmele James Bond

James Bond a fost prezent pe micile sau marile ecrane timp de mai bine de 40 de ani, iar coloana sonora a dat, de-a lungul timpului, piese care au facut istorie. Iata, asadar, cateva dintre cele mai bune melodii din filmele James Bond!



5 live and let die


Piesa cu cel mai mare succes comercial dintre cele aparute pe coloana sonora a filmelor James Bond, "Live and Let Die" este interpretata de Paul McCartney si trupa Wings. O piesa reusita, ce amuza, dar surprinde si spiritul filmului, aceasta a devenit atat de populara incat a dat tonul realizarii si altor filme James Bond, cu Roger Moore in rolul principal.




4 Goldeneye


Debutul lui Pierce Brosnan in rolul carismaticului agent 007 a fost insotit de o piesa pe masura, inclusa in coloana sonora: "Goldeneye". Melodia, compusa de Bono (U2) si interpretata de Tina Turner, este o combinatie reusita intre o voce exceptionala, versuri inspirate si un fond muzical adaptat filmului.



3 You Know My Name


Piesa "You Know My Name", interpretata de Chris Cornell pentru primul film al lui Daniel Craig din seria James Bond, se potriveste ca o manusa productiilor cinematografice de acest tip. Elementele de grunge rock amestecate cu motive din temele clasice James Bond transmit intocmai la ocupatia de baza a lui James Bond, aceea de spion.



2 Goldfinger


Una dintre cele mai bune si cele mai apreciate piese de pe coloana sonora a filmelor James Bond, "Goldfinger" beneficiaza de vocea inconfundabila a lui Shirley Bassey. Versurile piesei au fost primele care au facut referire la personajul negativ al filmului, caracterizat drept un afemeiat sinistru, un adversar pe masura spionului James Bond.



1 Tema James Bond


Pe primul loc nu se putea afla decat tema clasica din filmele James Bond, ce a fost inclusa in toate productiile cinematografice cu celebrul spion, realizate de-a lungul timpului. O piesa clasica, creata in urma cu mai bine de 40 de ani, aceasta nu se va demoda niciodata, indiferent de numarul de filme James Bond care ar urma sa mai fie realizate.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea