Muzica

#sting #melodii lansate #top 5 melodii

Top 5 cele mai bune melodii lansate de Sting

Sting implineste anul acesta 35 de ani de cariera muzicala. Atat in formula The Police, cat si solo, Sting a reusit de fiecare sa surprinda de fiecare data. A cantat rock, jazz, reggae, ba chiar si muzica clasica.

Palmaresul lui Sting numara nu mai putin de 16 premii Grammy. Iata cateva dintre cele mai bune piese lansate de artistul britanic de-a lungul timpului:

It's Probably Me (1992)

Initial, piesa a fost lansata in 1992, fiind imprimata de Sting alaturi de Eric Clapton, Michael Kamen si David Sanborn. Aceasta varianta a fost inclusa pe coloana sonora a filmului de actiune "Lethal Weapon 3", cu Mel Gibson in rolul principal. Un an mai tarziu, Sting a reinregistrat singur "It's Probably Me".



Fields of Gold (1993)

"Fields of Gold" este una dintre cele mai puternice piese de dragoste scrise vreodata de Sting. Melodia, inclusa pe albumul "Ten Summoner's Tales", a fost un adevarat hit in tari ca Germania, Olanda sau Elvetia.



Desert Rose (2000)

"Desert Rose" figureaza pe "Brand New Day", un album surprinzator pentru Sting. Artistul abordeaza pe acest disc sonoritati noi, incepand cu muzica country (vezi "I'm So Happy I Can't Stop Crying") si terminand cu dance-ul cu puternice influente orientale ("Desert Rose").

La inregistrarea lui "Desert Rose" Sting a apelat la cantaretul arab Cheb Mambi. Sting a compus acesta melodie puternic influentat de "Dune", capodopera scriitorului Frank Herbert .



Englishman in New York (1988)

Englezul din titlul piesei este povestitorul si dramaturgul britanic Quentin Crisp, devenit un simbol al culturii gay in anii '70, in urma publicarii autobiografiei "The Naked Civil Servant". Sting a compus aceasta "Englishman in New York" la scurt timp dupa ce Crisp a parasit Londra si s-a mutat in metropola americana.



Fragile (1988)

"Fragile" este piesa pe care Sting a inchinat-o memoriei lui Ben Linder, un inginer american ucis in timpul constructiei unui proiect hidroelectric in Nicaragua. Melodia beneficiaza si de variante in portugheza si spaniola.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea