Muzica

#lady gaga #katy perry #rihanna #britney spears #taylor swift #cantarete

Top 5 cel mai bine platite cantarete in 2012

Revista Forbes a publicat recent lista celor mai bine platite femei din industria muzicala din 2012. Clasamentul a luat in calcul perioada mai 2011 - mai 2012 si a centralizat datele obtinute pe baza declaratiilor de venituri, incasarilor din concerte si turnee si vanzarilor de discuri. Iata cum arata primele cinci pozitii ale clasamentului.


1. Britney Spears

Dupa o pauza de trei ani, Britney Spears a revenit in atentia publicului in martie 2011, cand si-a lansat "Femme Fatale", cel de-al saptelea album de studio al sau. Discul a fost promovat printr-un urias turneu mondial. Ulterior, Britney a acceptat sa faca parte din juriul variantei americane a show-ului de talente "X Factor", prestatie rasplatita cu un onorariu consistent.

Artista a mai obtinut bani si din lansarea unui nou parfum, realizat in colaborarea cu firma producatoare de cosmetice Elizabeth Arden.

Conform datelor detinute de Forbes, cantareata in varsta de 31 de ani a avut venituri de 58 de milioane de dolari, devenind cel mai bine platita cantareata in 2012.


2. Taylor Swift

O alta artista care inregistrat vanzari spectaculoase este cantareata americana de country-pop Taylor Swift.

Swift, care a fost recompensata in luna februarie cu doua trofee Grammy ("Best Country Song", respectiv "Best Country Solo Performance"), si-a rotunjit veniturile cu nu mai putin de 57 de milioane de dolari. In aceasta suma nu sunt incluse incasarile noului sau album, "Red", lansat in urma cu doua luni.


3. Rihanna

Un an profitabil a fost si pentru Rihanna, ale carei venituri au fost de 53 de milioane de dolari. Suma ar fi crescut insa mult mai mult daca s-ar fi luat in calcul vanzarile de pe urma lui "Unapologetic", disc lansat in luna noiembrie si incasarile din turneul mondial "777", in cadrul caruia diva din Barbados a sustinut sapte show-uri in sapte zile, in sapte orase diferite.


4. Lady Gaga

Lady Gaga, cea care a ocupat locul intai in topul Forbes al celor mai bine platite cantarete din 2011, se multumeste in acest an cu cea de-a patra pozitie. Veniturile artistei au fost de 52 de milioane de dolari, suma rezultata din vanzarile albumului "Born This Way".


5. Katy Perry

Pe cea de-a cincea pozitie a clasamentului Forbes figureaza o alta cantareata cu priza la public, nimeni alta decat Katy Perry. Desi din punct de vedere sentimental a inregistrat un esec rasunator (a se vedea despartirea de Russell Brand), Perry a compensat acest lucru la capitolul bani, obtinand venituri de 45 milioane de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea