Muzica

#metal #muzica #hip hop #genuri muzicale

Top 4 genuri neobisnuite de muzica

Lumea muzicii cunoaste o sumedie de genuri, unele mai cunoscute, altele mai obscure. Din multitudinea de astfel de genuri muzicale , descopera 4 dintre cele mai neobisnuite!



1 Hip hop politic


Hip hop-ul (sau rap-ul) politic este un subgen al muzicii hip hop ce a aparut in anii '80. Este un stil neobsinuit, intrucat se opune complet hip hop-ului mainstream, asa cum sustine artistul Immortal Technique, in piesa "The Message and the Money". Asa cum ii spune si numele, acest gen de hip hop abordeaza subiecte politice si sociale. Printre artistii care apeleaza la acest gen de muzica pentru a-si transmite mesajele se numara Nas si Mos Def .




2 Speed metal


Speed metalul (cybergrind) este un subgen la muzicii heavy metal, ce isi are originile in anii '80. Este descris ca fiind un gen "foarte rapid, abraziv si solicitant, din punct de vedere tehnic." Conform Allmusic.com, insa, speed metalul a evoluat, intr-un final, in ceea ce cunoastem astazi ca thrash metal. Printre trupele recunoscute ca formatii de speed metal se numara The Berzerker, Abramelin sau Disembowlment.




3 Metalul avangardist


Avant-garde metal este un alt subgen al muzicii heavy metal, caracterizat de folosirea unor elemente inovatoare, a sunetelor, dar si a instrumentelor neobisnuite. Printre primele trupe de avant-garde metal (cunoscut si ca experimental metal) se numara Celtic Frost si Master 's Hammer (SUA). Acest gen neobisnuit de muzica este corelat cu unele similare: post-metal, drone metal sau mathcore. Trupe de avant-garde metal sunt si Fantomas, Mr. Bungle, Mike Patton , Rahzel sau Maldoror.




4 Hoomii


Hoomii este cel mai cunoscut tip de muzica mongoleza, cantat din gat. Un gen muzical cu totul neobisnuit, hoomii este si foarte dificil de practicat. Un cantaret hoomii poate reproduce intre 2 si 4 note simultan, putand sa emita sunete ca de bass, chitara, flaut sau fluier. Un cantec hoomi poate dura si circa 3 minute, in functie de priceperea artistului. Printre cei mai cunoscuti cantareti de hoomii se numara Gereltsogt si Sundui.




 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea