Muzica

#compozitori #Ceaikovski #top compozitori #morti suspecte

Top 4 compozitori decedati in conditii ciudate

Desi au creat adevarate capodopere, numerosi compozitori de muzica clasica au murit in conditii nefericite si, uneori, de-a dreptul bizare. Descopera, in continuare, cazurile ciudate sau, cel putin, interesante, ale unor compozitori talentati de muzica clasica !



4
Charles-Henri Valentin Alkan


Charles-Henri Valentin Alkan a fost un virtuoz al pianului. Inzestrat cu mult talent, a fost acceptat la Conservatorul din Paris la frageda varsta de 6 ani, a castigat numeroase premii si s-a imprietenit cu nume mari, ca Frederic Chopin, Franz Liszt, George Sand sau Victor Hugo. Desi recunoscut pentru maiestria sa, Alkan avea si reputatia de a fi excentric si foarte sensibil.

In culmea gloriei, a ales o viata retrasa in urma unor evenimente nefericite. Intial, s-a crezut ca decesul i-ar fi fost provocat de o biblioteca prabusita peste el, insa, ulterior, s-a descoperit ca acesta nu era decat un mit.



3
Jean-Marie Leclair


Un alt compozitor faimos la vremea sa, un virtuoz al viorii, de aceasta data, Jean-Marie Leclair a compus o opera, 48 de sonate si o multime de alte lucrari. In urma celui de-al doilea mariaj nereusit, Jean-Marie Leclair a fost nevoit sa isi cumpere un mic apartament intr-un cartier rau famat din Paris. In 1764, la varsta de 67 de ani, a fost gasit injunghiat in propria casa. Cazul nu a fost niciodata elucidat.



2
Jean-Baptiste Lully


Preferatul Regelui Soare, Jean-Baptiste Lully a fost un dansator, violonist si compozitor faimos care a creat numeroase opere, dar si muzica pentru comediile lui Moliere. Lully a fost creatorul operei franceze. In ianuarie 1687, Lully s-a ranit la un picior in timpului unui Te Deum dedicat regelui Ludovic al XIV-lea , iar rana a devenit gangrenoasa. Intrucat Lully a refuzat sa ii fie amputat piciorul, decesul sau a survenit in luna martie a aceluias an.



1 Piotr Ilici Ceaikovski


Cel mai faimos compozitor de muzica clasica din aceasta lista, rusul Piotr Ilici Ceaikovski continua sa ne incante si astazi. Homosexual fiind, a incercat in repetate randuri sa aiba relatii cu femei si chiar s-a si casatorit, fara succes, insa.

Circumstantele mortii sale, survenite in anul 1893, raman si astazi un mister. Multi ani s-a crezut ca a murit de holera. Ulterior, insa, a inceput sa fie vehiculata ipoteza suicidului, menit sa ii salveze onoarea (in urma unei legaturi ilicite cu un tanar nobil).


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea